sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Autobuze noi pe străzile Craiovei

Primul dintre cele cinci autobuze noi achiziționate anul acesta de Primăria Craiova a ajuns în oraș, celelalte patru urmând să fie livrate în perioada 21-22 decembrie, după cum a precizat, pentru Jurnalul Olteniei, administratorul public al orașului Sorin Manda.

A venit un autobuz, în urmă cu două săptămâni, urmând ca celelalte patru să ajungă în 21-22 decembrie și vor fi în total cinci autobuze anul acesta, comanda pe care am lansat-o în vară. Este vorba despre autobuze Solaris noi, producție 2017. Aceste autobuze fac parte din contractul-cadru încheiat de Primărie cu firma Solaris pentru achiziția a 50 de autobuze noi. Până în prezent au fost achiziționate 29 de autobuze, incluzându-le pe cele cinci”, a declarat Manda.

Contractul-cadru expiră pe 18 septembrie 2018. Nu se știe în acest moment dacă municipalitatea va mai achiziționa și alte autobuze.

Policlinica Buna Vestire Craiova

O altă licitație, pentru achiziția de autobuze second-hand, ar urma să fie făcută de societatea de transport public din Craiova. Aceasta după ce o altă licitație în acest sens a fost anulată.

Pentru cele cinci autobuze second-hand, pe care urma să le achiziționeze RAT, la licitație nu s-a prezentat nimeni și urmează să se reia, a fost depusă documentația la ANAP și este în clarificări”, a mai declarat Sorin Manda, administratorul public al Craiovei.

Pentru acestea, RAT Craiova a prins, în programul de investiții din 2017, suma de 1.125.000 lei. Societatea ar fi vrut ca aceste autobuze să nu fie fabricate mai devreme de 2010, să corespundă unui grad de poluare minim Euro IV, să fie dotate cu are condiționat și să aibă o capacitate de 80 – 100 persoane.

Politica