joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un angajat a murit și altul este în stare gravă, în urma unui accident de muncă produs la Oltchim Râmnicu Vâlcea

Un angajat al Oltchim Râmnicu Vâlcea a murit, marţi dimineaţă, şi altul este în stare gravă la spital, în urma unui accident petrecut pe platforma combinatului chimic.

Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, locotenent colonelul Cătălin Popescu, a declarat că cei doi muncitori au căzut de la aproximativ patru metri înălţime.

Accidentul de munca s-a petrecut pe platforma chimică. Se pare că două persoane au căzut într-un vas de colectare gol de la o înălţime de aproximativ 4 metri. O persoană este conştientă, iar cealaltă a fost declarată decedată. Pacientul conștient are în jur de 59 de ani, a fost transportat la spital de SAJ. Cel inconștient, în vârstă de 48 de ani, a fost declarat decedat”, a afirmat Popescu. El a adăugat că victima care a supravieţuit accidentului se află în stare gravă la spital, medicii activând Codul Roşu.

Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz, accidentul de muncă fiind investigat şi de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vâlcea. „S-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, în cazul muncitorului în vârstă de 48 de ani care a decedat, şi pentru vătămare corporală din culpă pentru celălalt, în vârstă de 59 de ani. Din primele cercetări s-a stabilit că cei doi făceau lucrări de reparaţie la un recipient în care fuseseră anumite substanţe toxice. Din cauza emanaţiilor de gaze, s-ar fi intoxicat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Sandra Dăscălete.

Politica