vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt: Cei doi braconieri reținuți după ce au fost ridicați de mascați au fost arestați

Cei doi bărbați din Osica de Sus, sat Tomeni, care joi dimineață au fost ridicați de mascați după ce au devenit agresivi cu polițiștii și reprezentanții AJVPS Olt, au fost arestați preventiv, vineri. Decizia luată de magistrații Judecătoriei Slatina nu este definitivă.

Cei doi sunt acuzaţi de braconaj piscicol și ultraj după ce i-au ameninţat pe poliţişti şi reprezentanţi ai AJVPS Olt cu bâte, cuţite şi pile metalice. Autorităţile îi depistaseră pescuind ilegal, pe barajul Ipoteşti.

După ce au fost reţinuți, noaptea trecută, pentru 24 de ore, urmează să fie prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În timpul acţiunii, cele două persoane au chemat la faţa locului alte persoane, cei prezenţi ameninţându-i pe poliţişti şi reprezentanţii AJVPS Olt cu acte de violenţă şi arme albe. La faţa locului, au fost solicitaţi poliţişti din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Olt şi echipajul de intervenţie al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Olt, toate persoanele fiind imobilizate, identificate şi conduse la sediul Poliţiei municipiului Slatina. A fost sesizat Parchetul de pe lângă judecătoria Slatina, fiind întocmit dosar penal pentru săvârşirea faptelor de ultraj şi braconaj piscicol”, a afirmat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisarul Iulian Nicolae.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reprezentanții AJVPS Olt au strâns setcile braconierilor, până joi seara, după episodul în care mai mulți cetățeni romi din Osica de Sus, sat Tomeni, au fost ridicaţi de mascaţi, ei devenind violenți cu cei care prinseseră la braconat doi dintre ei, în barajul de pe Olt, din zona comunei Ipoteşti. Peste 50 de kilograme de pește au fost scoase din plasele braconierilor piscicoli.

Politica