marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Informare pe internet despre situația angajatului

Doljenii care vor să afle dacă firma la care lucrează le-a declarat corect orele de muncă și salariul primit, au nevoie doar de o parolă și un cont personal, Casa de Pensii Dolj oferind această posibilitate. Astfel, cetățenii se pot adresa CJP Dolj, depunând o solicitare în acest sens și în numai 24 de ore primesc un cod de acces.

Primul pas pentru a obține parola și un cont personal este un drum făcut la Casa Județeană de Pensii Dolj. Pe lângă cerere și copie după actul de identitate, persoana interesată trebuie să aibă și un cont de email.

În orice moment se poate afla modul în care suntem declarați, de către angajator. Nu este important doar să fie virată de către angajator, acea contribuție, ci și modul în care acesta declară, prin declarația 112, care există la ANAF, dacă CNP-ul este bun, tocmai pentru a nu se trezi, contribuabilul, că nu are vechime deși el știe clar că într-o anumită perioadă a derulat activități. Le recomand tuturor celor care lucrează, care sunt activi, să se prezinte la sediul Casei Județene de Pensii Dolj, să depună o cerere însoțită de o copie după actul de identitate și o adresă de mail pentru că în acest fel, în 24 de ore vor putea să afle, accesând contul personal, cum sunt declarați, ce vechime au, cu ce salariu sunt declarați, ce punctaj obțin în fiecare lună, absolut toate datele necesare unui angajat”, a explicat directorul Casei Județene de Pensii Dolj, Daniela Licu.

Informațiile pe care doljenii le pot primi sunt: datele din carnetele de muncă; stagiile anuale și lunare aferente perioadei începând cu aprilie 2001; informații din declarațiile 112 depuse de angajatori; informații referitoare la viramentele la PILON II de pensii private; informații referitoare la pensia comunitară; informații referitoare la debitele din executare silită; informații referitoare la fișa financiară.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica