vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cîrjan, vicele Severinului: ,,Propun regulament cromatic pentru clădiri”

La Severin, noul an 2018 ar putea aduce un regulament cromatic pe care locuitorii să-l respecte atunci când vopsesc-zugrăvesc faţadele clădirilor în care locuiesc. Propunerea va fi făcută de viceprimarul Daniel Cîrjan, în cadrul ședintei ordinare a Consiliului Local care va avea loc la finalul lunii decembrie.

,,La şedinţa din luna decembrie voi propune Consiliului Local un proiect de aprobare a  Regulamentului privind identitatea cromatică a clădirilor din Drobeta Turnu Severin. În ultimii ani, oraşele româneşti au experimentat diverse scheme de colorare, alese în general de proprietari sau de arhitecți, fără a exista o abordare unitară, fie că vorbim de cazul reabilitărilor termice ale blocurilor sau de intervenţiile greșite la clădirile istorice”, a declarat Daniel Cîrjan, viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

Regulile cromatice se impun pentru a putea elimina neconcordanțele cu privire la culori şi chiar în unele cazuri a disconfortului vizual.

Policlinica Buna Vestire Craiova

,,Culoarea este cel mai vizibil element component al fațadei, fiind primul element remarcat. Tocmai de aceea, gustul şi culoarea preferată a proprietarului nu ar trebui să fie elementul predominant în alegerea culorii, ci armonia dintre culorile fațadei şi cele ale clădirilor învecinate trebuie să fie elementul hotărâtor”, a mai spus Cîrjan.

Regulamente similare există în majoritatea orașelor din lumea întreagă, dar și în zeci de orașe din România, Timișoara fiind cel mai elocvent exemplu în acest sens.

Politica