vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Comercianții de legume și fructe, amendați

Mai mulți politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat, la finele săptămânii trecute, o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite de comerţ din comercializarea legumelor și fructelor în  municipiul Craiova.

Cu prilejul acestei activități, oamenii legii au controlat 12 societăţi comerciale, au verificat 2 mijloace de transport, au legitimat 7 de persoane și au verificat 3 persoane fizice care efectuau activități comerciale. Ca urmare a celor constatate, polițiștii din cadrul I.P.J. Dolj – Servicul de Investigare a Criminalităţii Economice au aplicat 8 sancţiuni în conformitate cu prevederile legale. Valoarea sancţiunilor aplicate de oamenii legii a fost de 55.000 lei., în timp ce valoarea mărfurilor confiscate a fost de 2.170 lei.

De exemplu, cu ocazia controlului efectuat de polițiști la punctul de lucru al unui agent econmic din Piața Chiriac din Craiova, polițiștii au constatat că reprezentanții unui agent economic dețineau cantitatea de 400 kg de fructe, pentru care nu s-au putut prezenta documente de provenienţă. Agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu suma de 20 000 lei conform Legii nr. 12/1990 rep., dispunându-se totodată confiscarea cantității de 400 kg de legume-fructe, în valoare de peste 500 lei, pentru care comerciantul nu a prezentat documente de proveniență.

Politica