Soț și soție, loviți cu toporul de un fost condamnat pentru omor

Home Eveniment Soț și soție, loviți cu toporul de un fost condamnat pentru omor
Soț și soție, loviți cu toporul de un fost condamnat pentru omor

Un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Grojdibodu, a fost reţinut de procurori şi urmează să fie prezentat instanţei cu propunerea arestării preventive pe 30 de zile, după ce a agresat cu un topor doi bătrâni, soţ şi soţie, vecini cu el. Bărbatul are antecedente penale, ispăşind şi o pedeapsă cu închisoare pentru omor.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Anca Anuţa, a declarat că individul s-a luat la ceartă mai întâi cu bărbatul, ulterior intervenind şi soţia acestuia. Inculpatul i-a lovit pe cei doi cu un topor.

A fost un incident pe 14 noiembrie. Într-o primă fază, incidentul a fost cu una dintre victime. A intervenit soţia victimei, împrejurare în care inculpatul a lovit-o. După aceea, inculpatul a continuat să lovească prima victimă. Loviturile au fost repetate, s-a folosit un corp dur tăietor-despicător, respectiv un topor. Erau vecini, erau nişte divergenţe mai vechi”, a declarat prim-procurorul Parchetului Olt.

Bărbatul în vârstă de 40 de ani este cercetat pentru tentativă de omor calificat, el ispăşind anterior o altă pedeapsă pentru omor.

Au fost necesare 40-45 de zile de îngrijiri medicale, fără punerea în primejdie a vieţii, dar fiind vorba de lovituri repetate cu toporul, discutăm de tentativă de omor calificat. Se ţine cont şi de faptul că, anterior, el a mai fost condamnat pentru o infracţiune de omor. Inculpatul a fost reţinut şi urmează să fie propus pentru arestare”, a afirmat Anca Anuţa.

Ea a adăugat că inculpatul nu s-a sustras urmăririi penale, numai că iniţial cercetările au fost făcute pentru infracţiunea de lovire, ulterior fiind schimbată încadrarea juridică.