vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Interzicerea exportului de lemn de foc, aproape de realizare

Comisia pentru industrii și servicii din Camera Deputaților a aprobat un proiect de lege pentru reglementarea exploatării și exportului masei lemnoase provenind din România. Exportul de lemn de foc ar urma să fie interzis pe o perioadă de doi ani, a declarat deputatul de Dolj, Florin Stancu.

La Comisia pentru industrii și servicii, am anulat, aproape în unanimitate, o nedreptate realizată de Guvernul Cioloș. Amendamentul nostru constă în interzicerea pentru o perioadă de doi ani a exportului de lemn de foc.

În România se exploatează milioane de metri cubi de masă lemnoasă, care nu intră în circuitul de producție național, ci iau calea exportului, reprezentând materie primă pentru industriile de profil din alte state. În acest fel vom rezolva criza de pe piața internă, vom descuraja furtul, iar românii nu vor mai îngheța de frig din cauza deficitului de bușteni și lemn de foc”, a precizat deputatul Florin Stancu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Amendamentul prevede că începând cu data intrării în vigoare a legii, se interzice exportul de masă lemnoasă sub formă de bușteni și lemn de foc, pentru o perioadă de doi ani, cu posibilitatea de prelungire a interdicției, în conformitate cu prevederile legislației europene și clauzelor de salvgardare.

Proiectul de lege mai prevede că exportul produselor din lemn se va putea face numai sub formă de produs finit (furnire, mobilier, etc) și numai pe baza unei licențe de transport.

Proiectul mai are nevoie de aprobarea Comisiei pentru agricultură, după care va merge în plen pentru votul final, Camera Deputaților fiind for decizional.

Politica