vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Campanie de donare de sânge, la ISU Dolj

În zilele de 07 şi 08.12.2017, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, desfăşoară o campanie de donare de sânge. Acţiunea este organizată, în colaborare cu Centrul de Transfuzii Sanguine Craiova, având în vedere creşterea solicitărilor de sânge şi preparate de sânge necesare în tratamentul bolnavilor cu afecţiuni severe. Campanii de acest fel sunt tot mai necesare pe fondul lipsei unei cantităţi de sânge.

Aproximativ 100 de salvatori din cadrul subunităţilor de pompieri din Craioava vor dona, în cele două zilele, sânge pentru o șansă la viață. Urmând ca în data de 19.12.2017, echipa medicală din cadrul Centrului Regional de Transfuzie Sangvină, Craiova, să se deplaseze în municipiul Băileşti pentru o a doua acţiune. Acolo vor fi prezenţi  50 pompieri, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Calafat şi Secţia de Pompieri Băileşti.

Activitatea de donare de sânge din 07 şi 08.12.2017, are loc la sediul ISU DOLJ – Detaşamentul 1 Pompieri Craiova, din str. C.D. Fortunescu, nr. 2. Zilnic, mii de pacienți din spitale din România au nevoie de transfuzii de sânge sau preparate sangvine pentru a supraviețui. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, donăm sânge doar când cineva drag are nevoie, însă noi am hotărât… „Donează! Sângele tău poate fi miracol pentru o nouă viaţă! ”, consideră pompierii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Centrul de Transfuzii Sanguine Craiova pune la dispoziţia organizatorilor cadre medicale specialiste în domeniu ce vor respecta normele internaţionale de igienă în timpul actului de donare.

Cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj au participat activ la Campania de donare sânge – „Donează! Sângele tău poate fi miracol pentru o nouă viaţă! ”. Astfel, timp de trei zile, în perioda 17 – 19 octombrie a.c., un laborator mobil de la Centrul de Transfuzii Dolj a funcţionat la sediul Detaşamentului 1 Pompieri Craiova, peste 100 de pompieri doljeni prezentându-se să doneze sânge. Recoltarea de sange s-a realizat de personal specializat, medici şi asistente, în condiţii de siguranţă şi folosind instrumente de unică folosinţă. Reprezentanţii ISU Dolj au declarat că acesta este un alt mod în care vor să vină în sprijinul cetăţenilor aflaţi în situaţii dificile, urmând să participe şi pe viitor la activităţi similare.

Compartimentul Informare și Relații Publice – ISU DOLJ

Politica