sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pasionată de pictură, Relly Oanță are planuri mari pentru viitor

Este pasionată de pictură și și-a propus ca, indiferent cât de mult trebuie să muncească, visul de a avea o expoziție personală de tablouri să devină realitate. Vorbim despre o elevă a Școlii Gimnaziale Filiași, care la doar 13 ani a realizat deja lucrări pentru care a fost recompensată prin premii importante.

relly-oanta-1

Relly-Ana Maria Oanță este elevă a Școlii Gimnaziale Filiași, fiind mândră de faptul că a reușit să obțină diplome și premii la diverse concursuri școlare și extrașcolare. Se implică responsabil în cât mai multe acțiuni și știe că trebuie să muncească pentru a ajunge „om mare”.

Cine este Relly Oanță?!…și eu m-am întrebat. Am dat o cautare pe internet și am găsit mai multe persoane cu acest nume. Printre ele m-am regăsit pe mine, Relly-Ana Maria Oanță, dar nu după o adresă de facebook, pentru ca nu am, ci după rezultatele obținute la anumite concursuri la care am participat. Așa că pot spune că sunt elevă, am 13 ani și învăț la Școala Gimnazială Filiași, pe care o reprezint cu mândrie la concursuri”, își începe povestea, Relly.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Serios m-am ocupat, de pictură, în clasa a II-a”

Relly este pasionată de pictură și a ales să își șlefuiască talentul în cadrul unui cerc de pictură.

Pictez de mică, dar talentul a fost descoperit de doamnele educatoare care m-au încurajat să fac acest lucru. Dumnealor au observant modul meu de a ține creionul, poziția pensulei, și felul în care aleg să combin culorile. Serios m-am ocupat, de pictură, în clasa a II-a, când am început să frecventez Cercul de Pictură-Desen din cadrul Palatului Copiilor Craiova – Filiala Clubul Copiilor Filiași, sub îndrumarea doamnei profesor Georgescu Maria Mihaela”, continuă micuța artistă.

Primul meu tablou realizat a fost unul despre primăvară”

Pentru a-și realiza visul, Relly muncește și este ajutată atât de cadrelele didactice cât și de părinți.

Primul meu tablou realizat a fost unul despre primăvară, anotimpul meu preferat. Mă ajută foarte mult doamna profesoară Georgescu Maria Mihaela de la Cercul de Pictură-Desen din cadrul Palatului Copiilor Craiova – Filiala Clubul Copiilor Filiași și doamna profesoară de artă plastică Stanciu Paula de la Școala Gimnazială Filiași. Un sprijin foarte mare pentru mine vine și din partea părinților. Ei mă susțin financiar pentru a-mi cultiva și dezvolta pasiunea pentru artele plastice”, mai spune Relly.

relly-oanta-2Îmbin peisajele cu picturile abstracte”

Micuța artistă știe deja ce înseamnă să participi la expoziții și la concursurile naționale sau internaționale. A obținut premii, fapt ce a motivat-o să continue. Iubește să îmbine peisajele cu pictura abstractă și nu ține cont de cât de mult timp petrece pentru a da forma finală a unui tablou.

Am participat la expoziții. Am trimis picturi și la concursurile interjudețene, naționale și internaționale, picturi ce au fost premiate. În lucrările mele îmi place foarte mult să îmbin peisajele cu picturile abstracte, cum ar fi un peisaj nocturn cu diferite forme geometrice în spate și să integrez planete și constelații în tablourile mele. De obicei, fac un tablou sau două pe săptămână, depinde de tema și subiectul abordat. Și pentru a face un tablou ca la carte, pot să spun că am stat și patru ore cu pensula în mână”, completează doljeanca.

Poezia este o altă pasiune”

Relly mai are și alte pasiuni. Îi plac versurile și a cochetat o vreme și cu dansul, doar că din cauza timpului a fost nevoită să renunțe.

Poezia este o altă pasiune. Am participat și la un concurs de poezie luând locul al II-lea. Iubesc româna, matematica, engleza, la fiecare materie particip la olimpiade obținând rezultate bune, biologia – anul trecut am fost șef de echipaj la un concurs de prim ajutor – și îmi place foarte mult să citesc. Am cochetat puțin și cu dansul dar am renunțat din lipsa timpului”, mai spune Relly.

Vreau ca în viitor să am o expoziție de pictură personală”

Pentru viitor, micuța artistă și-a propus să aibă o expoziție personală și să obțină premii importante la concursurile la care va participa.

Sunt obișnuită să am un program foarte încărcat. Cel mai mult timp îl petrec la școală, apoi dimineața ori am ora de desen, ori pregătire pentru concursuri sau activități în cadrul școlii. Mă bucur că aceste activități nu îmi afectează nici pe departe activitatea școlară. Notele mele vorbesc despre ceea ce fac eu la școală. Vreau ca în viitor să am o expoziție de pictură personală și să particip la cât mai multe concursuri. Cu multă muncă și cu puțin noroc pot avea șansa să ajung acolo unde visez”, își încheie povestea, într-un ton optimist, micuța din Filiași.

Politica