miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Impozite mai mari pentru o anumită categorie de târgujieni

Autoritățile târgujiene au anunțat faptul că impozitul pe mijloacele de transport mai mari de 12 tone va crește, restul dărilor către stat rămânând la fel ca în 2017. De asemenea, există modificări și în ceea ce privește scutirile de la plata acestor taxe, în prezent beneficiind de acestea nu mai puțin de 200 de contribuabili.

Comparativ cu cel din prezent, impozitul pentru mașinile mai mari de 12 tone va crește cu 7%.

Se va majora impozitului pe mijloacele de transport mai mari de 12 tone. Este o ordonanță de guvern care a modificat Codul Fiscal cu o creștere ușoară de șapte la sută, dar numai la mijloacele de transport mai mari de 12 tone”, a precizat Mariana Budulan, director al Direcției Publice de Venituri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Scutiri pentru un venit de până la 620 de lei/membru de familie

Potrivit lui Budulan se va majora și nivelul scutirii, astfel, târgujienii care realizează un venit de până la 620 de lei vor fi scutiți de la plata impozitului pe clădire.

Până în acest an, aveam o scutire pentru persoanele care aveau venituri de sub 500 de lei pe membru de familie, care însemna conform legii, soțul și soția, proprietarii, respectiv, coproprietarii. Nu se mai iau în calcul, pe vechile prevederi ale Codului Fiscal, și membrii de familie ai acestora, care trăiesc și se gospodădăresc împreună, adică copiii, nepoții și așa mai departe. În prezent nu mai există pensie sub 500 de lei. Pensia socială este de 520 de lei, iar de anul următor va crește la 620 de lei. Dacă mergeam pe scutirea pentru suma de 500 de lei s-ar fi încadrat puține persoane la această scutire”, a conchis Budulan.

La ora actuală, de această facilitate beneficiază aproximativ 200 de contribuabili din Târgu Jiu.

Politica