sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rugbyul românesc este alături de Familia Regală

Rugbyul românesc este alături de Familia Regală a României care trece prin momente dificile. Regele Mihai s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani, astăzi, la ora 13:00, la locuința sa din Aubonne (Elveția).
Federația Română de Rugby se află sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Regele Mihai I al României din martie 2015, existând și o competiție internă care îi poartă numele: Cupa Regelui.

„Amintirea Majestății Sale Regele Mihai I al României ne va lumina și călăuzi de acum încolo. Rugbyul a beneficiat de Înaltul Patronaj al Majestății Sale, un statut care va continua să ne onoreze pe viitor, care va adăuga valoare și prestanță tuturor inițiativelor noastre, motivându-ne pentru performanțe cât mai răsunătoare și pentru o evoluție constantă. Condoleanțe Familiei Regale, Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a declarat Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

Regele Mihai a decis să se retragă din viața publică, după ce a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazat și leucemie cronică și a fost supus unei intervenții chirurgicale, Casa Regală urmând să fie reprezentată în toate acțiunile publice de către fiica sa, Margareta.
Regele Mihai I s-a născut pe 25 octombrie 1921, la Sinaia, ca fiu al Regelui Carol al II-lea și al Reginei-Mamă Elena, și a domnit între 1927 și 1930, prin intermediul unei Regențe, precum și între 1940 și 30 decembrie 1947, când a fost silit să abdice și să plece în exil.
Trupul Regelui va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleș iar slujba de înmormântare va avea loc la Curtea de Argeș, în noua Catedrală.
Înaltul Patronaj se acordă instituțiilor sau organizațiilor care se circumscriu viziunii pe 30 de ani a Casei Regale a României. Personalitatea care acordă Înaltul Patronaj acompaniază organizația în anumite ocazii, ia parte la evenimente importante, de mare vizibilitate, pentru încurajare și sprijin, promovând activitatea organizației și facilitându-i parteneriate în țară și în afara ei.
Casa Regală patronează și Federația Română de Oină și Comitetul Olimpic și Sportiv Român.
sursa: frr.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica