joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Asfaltarea străzilor din Dăbuleni, în fază avansată

Pe mai multe străzi din Dăbuleni se derulează, în această perioadă, lucrări de asfaltare. Este vorba despre un proiect de reabilitare a unui număr de 20 de străzi, pe lângă asfaltare fiind prinse în graficul de lucru și realizarea de rigole carosabile. Proiectul este finanțat din bugetul de stat prin PNDL 1 și din bugetul local al orașului Dăbuleni, după cum a spus edilul urbei, Aurel Băjenaru.

Valoarea contractului se ridică la aproximativ 30.000.000 de lei.

Pentru orașul nostru, aceste lucrări reprezintă o mare realizare. Este vorba despre aproximativ 20 de kilometri de asfalt, pe 20 de străzi. Ne aflăm într-o fază avansată cu lucrările de modernizare. Contractul este în valoare de 30.000.000 de lei. Acest proiect era necesar pentru orașul nostru întrucât în vară au fost efectuate lucrări de canalizare pe masterplan, terenul este nisipos și la orice ploaie, apa pluvială intră în canalizare și se colmatează și refulează în gospodăriile oamenilor. Era nevoie neapărată de covor asfaltic”, a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, Aurel Băjenaru, primarul orașului Dăbuleni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Se caută soluții pentru alte 35 de străzi

Dacă în PNDL 1 autoritățile din Dăbuleni au avut succes cu proiectul depus pentru infrastructură, nu același lucru s-a întâmplat cu PNDL 2. Edilul a spus că a fost întocmită documentația pentru asfaltarea altor 35 de străzi, a fost depusă la Guvern, dar nu a primit nicio sumă de bani în acest sens.

În etapa a doua, Dăbuleniul nu a mai prins niciun leu. Orașul a fost exceptat la repartizare și nu știu de ce. Noi o să căutăm soluții în continuare să vedem dacă vom reuși pentru că se impune această asfaltare”, a conchis Băjenaru.

Politica