joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Consilier ANAF, trimis în judecată pentru luare de mită

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au anunțat că au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Viorel George Popescu, la data faptei consilier în cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală – Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili – Serviciul de Inspecție Fiscală Regiunea Craiova, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

Anchetatorii îl acuză pe acesta că „în perioada martie 2013-august 2014, în contextul efectuării unei acțiuni de control, inculpatul Popescu Viorel George, în calitate de consilier în cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală – Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili – Serviciul de Inspecție Fiscală Regiunea Craiova a pretins unor oameni de afaceri (martori în cauză) să achiziționeze uleiuri auto (7,2 tone) de la o societate administrată de soția inculpatului, în valoare totală de 155.204 lei. Prin aceste demersuri, au fost obținute foloase necuvenite pentru sine (inculpatul a folosit în interes personal suma de 10.685 lei) și pentru altul, în sensul că soția sa și-a îndeplinit obiectivele asumate printr-un contract încheiat în sistem de „Full Agency”, firma administrată de aceasta obținând un folos material necuvenit reprezentat de profitul obținut din vânzarea uleiurilor auto”.
Potrivit DNA, bărbatul a cerut și a primit gratis, în aceeași perioadă și în același context, serviciile de proiectare a unei mansarde la propria locuință, în valoare de 2.000 lei, prestate de societatea unei rude a unuia dintre oamenii de afaceri. În schimbul acestor servicii, angajatul ANAF a promis întârzierea finalizării acțiunii de control și întocmirea unui raport fiscal favorabil societății verificate.
Procurorii au instituit în acest caz sechestrul asigurător asupra sumei de 10.705,40 lei, depusă de inculpat la o bancă.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mehedinți.

Politica