vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Proiectul „Alege Oaia”, promovat și în rândul fermierilor din Dăbuleni

 

Fermierii din Dăbuleni au participat, duminică, la o întâlnire cu reprezentanții Direcției Agricole Dolj și un reprezentant al Ministerului Agriculturii pentru a discuta cu privire la înființarea grupurilor de producători. Acțiunea a fost organizată la inițiativa primarului orașului Dăbuleni, Aurel Băjenaru, ca urmare a participării edilului la conferința de săptămâna trecută care a avut drept scop promovarea proiectului ministrului Petre Daea, „Alege Oaia”.

Potrivit autorităților din Dăbuleni, întâlnirea a avut loc la sediul Casei de Cultură a Orașului Dăbuleni, în sală fiind prezente nu mai puțin de 120 de persoane interesate de subiect.

„La întâlnire au participat în jur de 120 de persoane, printre care toți consilierii PNL. Scopul întâlnirii a fost acela de demarare a procedurii privind înființarea de grupuri de producători care să fie beneficiari, cu titlu gratuit ai centrului de colectare și depozitare a produselor agricole ce se va construi cu bani de la Uniunea Europeană. Toate aceste discuții dau speranțe fermierilor din Dăbuleni și aceștia au dovedit că au deschidere spre nou”, a spus edilul orașului Dăbuleni, Aurel Băjenaru.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La finalul acestei campanii, Ministerul Agriculturii speră să reușească atingerea a patru mari obiective: înființarea unei piețe de Gross care să fie legătura dintre producătorii autohtoni de carne de oaie și canalele de comercializare; sprijinirea crescătorilor de ovine de a ajunge în lanțurile de magazine; păstrarea tradițiilor locale privind obiceiurile gastronomice tradiționale și informarea consumatorului asupra modului de preparare a cărnii de oaie și a produselor din carne de oaie, cât și dezvoltarea unei culturi culinare în ceea ce privește consumul acestui tip de carne.

Politica