miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 250 de mașini fără vinietă, ridicate de Poliția Locală Craiova. Amenzi de peste un miliard de lei vechi, într-o singură lună!

Peste 250 de mașini înmatriculate în alte state, parcate pe domeniul public din Craiova, fără a avea vinieta afișată la loc vizibil, au fost identificate de către poliţiştii locali, după ce mai mulți cetățeni ai urbei au făcut sesizări. Proprietarii în cauză au fost sancționați și li s-au și ridicat autovehiculele.

În urma sesizărilor primite de către dispecerii Poliției Locale a Municipiului Craiova, prin care cetățenii aduceau la cunoștința instituției că în parcările publice amenajate în aproprierea blocurilor de locuință, sunt parcate mașini înmatriculate în alte state care nu achitat taxa de parcare pentru ocuparea domeniului public și nu au expusă la loc vizibil vinieta eliberată de Primăria Municipiului Craiova, oamenii legii au dat curs reclamațiilor și au organizat mai multe acțiuni specifice pe această linie. Cu acest prilej, timp de 30 zile,au fost depistate și identificate nu mai puțin de 219 autovehicule înmatriculate în alte state, parcate pe domeniul public fără a avea vinieta afișată la loc vizibil și fără a avea achitată prin sms taxa de parcare valabilă pentru o zi sau pentru 30 zile. Amenzile aplicate în aceste cazuri sunt în cuantum total de 109.500 lei, fiind luată și măsura de ridicare a acestora.

Zeci de mașini fără numere de înmatriculare

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totodată, cu această ocazie au fost depistate și 36 autovehicule fără numere de înmatriculare și care, de asemenea, nu aveau afișată vinieta la loc vizibil care să le permită să parcheze pe proprietatea municipiului Craiova.

Din acest motiv pentru s-au aplicat aceleași măsuri legale, respectiv ridicarea de pe domeniul public și sancționarea proprietarilor cu amendă contravențională în cuantum total de 18.000 de lei. Astfel, în 30 zile, polițiștii locali au dispus ridicarea a 255 autovehicule înmatriculate în alte state sau fără numere de înmatriculare și au aplicat amenzi în cuantum total de 127.500 lei, pentru parcarea pe domeniul public cu încălcarea prevederilor H.C.L. nr. 31/2017”, se arată într-un comunicat de presă emis de Poliția Locală Craiova.

Pentru nerespectarea prevederilor hotărârii de consiliu local privind parcarea pe domeniul public/privat al municipiului Craiova, cuantumul sancțiunilor este cuprins între 500 lei – 1.000 lei pentru persoanele fizice şi 1.000 lei 2.500 lei pentru persoanele juridice.

Politica