joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Noutăți în politica agricolă europeană

O convergență a valorilor plăților directe și o nouă definiție a fermierului activ ar fi noutățile aduse în politica agricolă europeană începând cu anul viitor, a anunțat europarlamentarul Marian Jean Marinescu, în cadrul unei conferințe de presă.

Noi, membrii PPE, am avut o întâlnire cu comisarul Phil Hogan, comisarul pe Agricultură, și ne-a spus despre ceea ce va prezenta pe 29 noiembrie, ca viitoare politică Agricolă. Vă spun ce mă aștept că o să fie în acea comunicare. Se continuă plățile directe, însă la insistențele noastre, va fi o propunere clară de convergență a plăților directe, adică de micșorare a diferenței care este acum foarte mare între media plăților din statele din est și cele din vest. La noi sunt aproape 200 euro, în alte state plata e poate 500 euro. Vor fi simplificări, inclusiv în ceea ce privește controalele, pentru că acum sunt prea complicate și prea birocratice, se va utiliza tehnologia modernă, se vrea utilizare satelit pentru tot ce înseamnă control. Sper că va veni și cu o nouă definiție pentru fermierul activ și mi-a spus că a luat în considerare ceea ce am spus eu. Pentru mine, fermierul activ înseamnă proprietarul unui teren care produce”, a spus europarlamentarul doljean.

Convergența plăților directe nu va însemna creșterea subvenției pe care o primesc românii până la cel mai înalt nivel, ci se va merge atât pe creșterea celor mai mici subvenții, cât și pe scăderea celor mai mari, a mai precizat europarlamentarul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica