vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Meditații gratuite, în subsolul bisericii

40 de elevi, care provin din familii cu venituri reduse, merg, gratuit, la meditații la biserică. Elevii învață matematică, dar și limba română.

Sala de clasă a fost amenajată în subsolul Bisericii Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Râmnicu Vâlcea. Aici, un preot și două profesoare îi ajută pe elevii de clasa a VIII-a să se pregătească pentru Evaluarea Națională.

După meditații, copiii au parte și de o gustare, iar asta, datorită preotului care a preluat de curând parohia și care vrea să apropie biserica de tineri, informează TVR.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Facem meditații, dar și ateliere pentru copiii mai mici. Mi se pare normal să fie așa, în biserică trebuie să fie copii, acesta este rolul nostru”, a declarat Cristian Bănuță, paroh Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel.

Fostele profesoare de română şi matematică, Maria Drăgan şi Georgeta Bărbuş, acum pensionare, vin din pasiune să lucreze gratuit cu elevii care vor să înveţe pentru examenul de capacitate, dar nu îşi permit să plătească în particular meditaţii, potrivit Europa FM.

Elevii spun că vin de plăcere pentru că aici nu au emoții, întrucât nu primesc note.

Începând cu luna decembrie, în biserică ar urma să fie organziate meditații gratuite și pentru elevii de clasa a XII-a care urmează să susţină examenul de bacalaureat.

sursa foto: Europa FM

Politica