vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Liberalii olteni își susțin moțiunea cu proteste

Sute de liberali din Oltenia au ieșit în stradă, luni seara, și au protestat față de Guvernul PSD. Aceasta, în ziua în care moțiunea de cenzură a PNL depusă împotriva PSD a fost citită în Parlament.

În Dolj, protestul a avut loc în Piața „Mihai Viteazul” din fața Prefecturii. Liberalii au venit „înarmați” cu pancarte cu mesaje precum „Cod Roşu, opriţi dezastrul”, „Îndrăzneşte să crezi că şi-au bătut joc de votul tău” sau „PSD=Statul paralel”. Aceștia au scandat lozinci împotriva președintelui PSD, Liviu Dragnea, a guvernului actual, dar și împotriva președintelui Consiliului Județean Dolj.

Aceleași mesaje au fost transmise și de liberalii mehedințeni, în Drobeta Turnu Sevrin.

Policlinica Buna Vestire Craiova

S-a strigat „Jos Guvernul” și „Hoții”. La fel ca liberalii din Dolj, cei din Mehedinți au cerut alegătorilor din județ să îi convingă pe parlamentarii pe care i-au votat să susțină moțiunea de cenzură depusă împotriva guvernului.

Și liberalii gorjeni s-au reunit în Piața Prefecturii din Târgu Jiu, luni seara. Primarul comunei Cîlnic, Dumitru Vulpe, a citit textul moțiunii. Documentul urma a fi înmânat Prefectului de Gorj.

Acţiunea face parte din campania de informare lansată de PNL în scopul determinării tuturor parlamentarilor, indiferent de culoarea politică, să voteze pentru adoptarea moţiunii de cenzură şi demiterea Guvernului Tudose”, au precizat reprezentanţii PNL Gorj.

În Olt, aproximativ 100 de protestatari s-au strâns şi în faţa Prefecturii Olt.

Și în Vâlcea s-a scandat împotriva Guvernului Tudose, liberalii susținând că au „stat de vorbă cu mulți vâlceni” care au spus că le este „din ce în ce mai greu”.

O pensionară care are 1000 de lei pensie îmi spunea că a făcut un împrumut de 5.000 lei și va mai face unul de 5.000 de lei. Mi-a spus că oricum nu crede că va trece de iarnă. Una peste alta, noi mizăm și pe votul pesediștilor nemulțumiți, avem negocieri și cu UDMR-ul, în timp ce minoritățile fără maghiari se abțin de regulă la un astfel de vot. Pe votul parlamentarilor vâlceni de la PSD nu mizăm, noi nu ne mizăm pe votul slugilor”, a declarat, pentru Eveniment vâlcean, la finalul mitingului, președintele PNL Vâlcea, Cristian Buican.

Liderii de la centru ai liberalilor au anunțat că și în ziua în care moțiunea va fi supusă votului parlamentarilor vor fi organizate proteste.

„Am anunțat public încă de la reuniunea Biroului Executiv de săptămâna trecută că vom organiza manifestații în țară în fiecare capitală de județ și, de asemenea, vom organiza manifestații și în București. Cu siguranță, centrul de greutate al manifestațiilor în ziua dezbaterii și votului moțiunii va fi Bucureștiul, Parlamentul. Ca atare, vom organiza cu certitudine manifestații”, a declarat Ludovic Orban, președintele PNL.

Kelemen Hunor, liderul UDMR a precizat că parlamentarii Uniunii vor fi prezenți la dezbaterea moțiunii, dar se vor abține la vot și vor introduce cele două bile albe în urna neagră.

Până la închiderea ediției nu se stabilise ziua dezbaterii moțiunii.

Politica