Slatina: Taxele și impozitele nu cresc nici în 2018

Home Actualitate Slatina: Taxele și impozitele nu cresc nici în 2018
Slatina: Taxele și impozitele nu cresc nici în 2018

Municipalitatea a lansat în dezbatere publică Proiectul de hotărâre referitor la stabilirea valorilor impozabile, impozitelor şi taxelor locale, alte taxe asimilate acestora, precum şi amenzile aplicate pentru anul 2018.

Potrivit proiectului postat pe site-ul Primăriei Slatina, nivelul impozitelor şi taxelor locale nu va creşte nici în anul 2018. Mai mult, va scădea taxa plătită de slătineni pentru clădirile nerezidenţiale.

Nu creşte nivelul taxelor şi impozitelor locale. Singura modificare făcută de Direcţia Generală Economică la impozitele şi taxele colectate de această instituţie este la categoria «clădiri nerezidenţiale P.F.»: în 2018 va scădea de la 1% din valoarea imobilului, la 0,5%”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Slatina, Mugurel Manea.

Proiectul de hotărâre referitor la stabilirea valorilor impozabile, impozitelor şi taxelor locale, alte taxe asimilate acestora, precum şi amenzile aplicate pentru anul 2018 este postat pe site-ul Primăriei Slatina, urmând să fie dezbătut în şedinţă publică. Orice persoană interesată, precum şi asociaţiile de afaceri şi alte asociaţii legal constituite sunt invitate să depună propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de hotărâre, la registratura generală a Primăriei municipiului Slatina, în termen de 10 zile calendaristice de la publicare.

Proiectul de hotărâre, însoţit de expunerea de motive, poate fi studiat şi la avizierul Primăriei Slatina, pe site-ul primariaslatina.ro sau poate fi obţinut în copie, pe bază de cerere, de la Biroul Administraţie Publică Locală.

Datorită iniţiativei actualului primar, Emil Moţ, pe vremea când era candidat la Primăria Slatina, nivelul taxelor şi impozitelor pe care slătinenii trebuie să le achite nu a crescut nici anul trecut. Mai mult, printr-un amendament al social-democraţilor, dările au fost scăzute până la nivelul minim permis de Codul Fiscal.