joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Alt wekend negru! Doi soți au murit într-un accident rutier

Un grav accident rutier soldat cu moartea a doi soți a avut loc sâmbătă pe DN 56A, în comuna mehedinţeană Rogova. Această tragedie vine la exact o săptămână după ce în apropierea Șimianului a mai avut loc un eveniment similar. Este vorba de doi tineri care au murit tot împreună după ce mașina în care se aflau a plonjat în gol de pe un pod aflat peste calea ferată.

Tragedia a avut loc între localitățile Rogova și Vânju Mare pe drumul către Vama Calafat. Cei doi soţi veneau către Drobeta Turnu Severin, când bărbatul care șofa, deşi nu avea vizibilitate, a intrat în depăşire. A trecut de un autoturism, apoi un autotren, dar nu a mai apucat să revină pe sensul lui pentru că s-a izbit violent de alt autotren. Șoferul mastodontului care circula regulamentar din sens opus a încercat să tragă de volan şi să evite un impact frontal, dar nu a reuşit.

S-a băgat în depăşire pe linie continuă. Linie continuă, curbă, m-a depăşit pe mine şi încă un tir şi a intrat în alt tir care venea de pe contrasens. Nu aveau nicio şansă să scape, sunt morţi amândoi”, spus un bărbat martor la acest accident.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La locul tragediei au ajuns pompierii de la descarcerare şi ambulanţa. Victimele au fost scoase cu greu din maşina făcută praf şi predate ambulanţei, dar manevrele de resuscitare nu au avut niciun rezultat.

Garda de intervenţie a intervenit la extragerea celor două victime, fiind inconştiente, au fost predate ambulanţelor SAJ şi SMURD, operaţiunea a fost dificilă, având o victimă încarcerată, şoferul, a fost nevoie de folosirea accesoriilor din dotare pentru descarcerarea acestuia”, a declarat plutonierul adjutant Gabriel Buşu – din cadrul ISU Mehedinţi.

Am sosit la faţa locului, cele două victime au fost găsite în stop cardio-respirator, s-au început manevrele de resuscitare, pentru ambii pacienţi, timp de aproximativ o oră, fără niciun rezultat. Din păcate, victimele au fost declarate decedate”, a spus Cornelia Bernardi – medic la Ambulanţa Mehedinţi.

Accidentul s-a produs pe fondul efectuării manevrei de depăşire neregulamentară, efectuată de conducătorul autoturismului Cielo, ce a intrat în coliziune frontală cu un autotren înmatriculat în Bulgaria. În urma coliziunii, conducătorul autoturismului şi pasagerul aflat în dreapta sa au decedat”, a declarat comisarul –șef Cladiu Bebec şeful Poliției Rutiere din Mehedinţi.

Această tragedie vine la exact o săptămână după ce în apropierea Șimianului a mai avut loc un eveniment similar. Doi tineri au murit după ce mașina în care se aflau a plonjat în gol de pe un pod aflat peste calea ferată.

Politica