vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Plăţile subvenţiilor pentru crescătorii de animale, blocate din cauza protestului angajaţilor APIA

Plata subvenţiei crescătorilor de animale, care trebuia să înceapă astăzi, este blocată, după ce angajaţii APIA Olt și Dolj, dar și din alte județe, protestează, între ora 9.00 şi ora 12.00, acuzând că salariile le vor scădea chiar şi cu 30 de procente.

 

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor APIA, Octavian Mateescu, a declarat că angajaţii vor opri lucrul, între orele 9.00 și 12.00, aceştia protestând pe scările instituţiei. El a adăugat că nu vor putea fi efectuate plăţile pentru crescătorii de animale.
„Este un protest spontan, aşa au hotărât salariaţii din toată ţara. În fiecare centru judeţean o să ieşim o oră-două să protestăm paşnic în faţa instituţiei. Activitatea este suspendată între 9.00-12.00, nu se vor face plăţi pentru crescătorii de animale”, a spus Mateescu.
Sindicalistul a precizat că salariaţii sunt nemulţumiţi de pierderile salariale.
„Suntem nemulţumiţi pentru că ne scad salariile, aceasta este revendicarea noastră principală. Am tras semnalul de alarmă din vară, când a apărut Legea Salarizării. Ne-au tot amăgit, minţit că se rezolvă problema noastră. Noi am făcut plăţi, avansul este făcut de noi, cu sacrificii. Nu avem nimic cu fermierii, sunt partenerii noştri, clienţii noştri, dar vrem să tragem un semnal de alarmă că nu se mai poate aşa. Salariile ne scad şi cu 30 la sută, fiecare salariat pierde între 700 lei – 2.800 lei, sunt scăderi mari. Noi nu cerem nicio mărire de salariu, cerem, în situaţia în care toate preţurile au crescut, să nu ne scadă”, a adăugat Mateescu.
S-au alăturat protestului şi 50 de angajaţi ai APIA Dolj, dar şi cei din Vâlcea şi Teleorman.

Politica