joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olanda și-a arătat superioritatea

Amicalul cu reprezentativa portocalie, disputat marți seara pe Arena Națională, nu a avut un deznodământ fericit pentru români, care s-au văzut învinși la finalul celor 90 de minute cu scorul de 3-0. După o primă repriză mai echilibrată, în care România a rezistat fără să primească gol, a urmat o a doua parte a meciului dominată de olandezi, care au marcat de trei ori după pauză.

Depay (47) a început recitalul imediat după reluarea jocului printr-o lovitură de cap din apropierea porții lui Pantilimon. Zece minute mai târziu, Babel (57) a majorat scorul cu o execuție din careul mic, la o centrare de pe partea dreaptă, aflându-se nestingherit printre apărătorii tricolori. Al treilea gol al oaspeților a venit în urma unei faze fixe, la finalul căreia Luuk de Jong (81) a trimis cu capul în poartă, la o nouă greșeală de marcaj a fundașilor lui Contra. Meciul s-a încheiat astfel cu victoria Olandei la scor de neprezentare, România practicând un joc modest, cu multe greșeli în faza defensivă. Toate cele trei goluri primite puteau fi evitate dacă apărătorii noștri își respectau mai bine sarcinile și nu lăsau jucătorii adverși atât de liberi în interiorul careului.

„A fost o primă repriză echilibrată cu ocazii de ambele părți, iar diferența nu a fost așa de mare. Diferența a fost făcută în repriza a doua de cele trei ocazii fructificate de ei. În schimb noi nu am reușit să fructificăm nicio ocazie pe care am avut-o. Este un duș rece, dar binevenit. Am vrut să văd nivelul jucătorilor, să îi testez pentru a vedea pe cine mă pot baza la începutul Ligii Națiunilor. M-a nemulțumit faptul că am primit primele două goluri foarte ușor, pe greșeli individuale. I-am avertizat pe băieți să nu începem relaxați a doua repriză, însă am primit gol foarte repede. Dar ocaziile noastre la 1-0 și la 2-0 nu le-am fructificat, iar apoi a venit și golul trei al lor ca să pună capac acestei seri. A fost o înfrângere cu 3-0 nemeritată. Pentru că până la urmă diferența au făcut-o jucătorii care au fructificat acele ocazii, iar noi nu am putut să marcăm. Calitatea jucătorilor acolo în fața porții face diferența. Păcat că nu am înscris. Dacă o făceam la 2-0 poate alta era soarta meciului. Nu cred că am jucat așa de prost încât să pierdem cu 0-3, dar asta e”, a declarat Cosmin Contra, selecționerul României, care a suferit prima înfrângere de când a preluat banca tehnică a naționalei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Contra: Nu cred că am greșit echipa de start

Antrenorul tricolorilor a schimbat cam toată echipa în fața Olandei, comparativ cu jucătorii pe care i-a trimis în teren contra Turciei, în amicalul câștigat cu 2-0 de reprezentativa noastră.

„Nu știu dacă am greșit echipa de start. Mi-am asumat această schimbare, acest risc. Azi am schimbat opt jucători față de meciul cu Turcia. Am vrut să văd mai mulți jucători. Noi am încercat să facem același presing din meciul cu Turcia, dar calitatea jucătorilor olandezi a făcut ca ei să iasă ușor din presing și să beneficieze de multe superiorități. În plus, s-a accidentat și Bălașa la încălzire, iar ăsta a fost un handicap. Planurile s-au dat peste cap și a trebuit să improvizez”, a mai spus selecționerul.

Cosmin Contra speră ca jucătorii să nu mai repete pe viitor greșelile făcute în partida cu Olanda.

„Am vrut să văd nivelul, de asta sunt meciuri amicale. Acum știu potențialul lor într-un amical foarte puternic și știu ce am de făcut pe viitor. Au fost greșeli în treimea noastră proprie și pe viitor trebuie să le eliminăm. Avem probleme pe benzi, lăsăm adversarii să centreze. La fel, nu știm să facem marcaj pe centrările care vin din lateral. Asta s-a văzut azi. Dar trebuie să analizez meciul, e greu să spun mai multe la cald. Nu i-am certat pe jucători, nu e momentul, nu e indicat. Vom analiza în viitor și sigur vom reuși să îndreptăm unele greșeli. Băieții sunt afectați, nu e ușor să pierzi cu 0-3. Ei își doreau mult să facă o bucurie și suporterilor din București”, a menționat Contra.

Altfel, cei doi olteni convocați la națională pentru aceste două jocuri amicale, cu Turcia și Olanda, nu au prins niciun minut pe teren. Băluță și Bancu nu au evoluat deloc în niciunul dintre cele două meciuri de pregătire.

România – Olanda 0-3 (0-0)

Marcatori: Memphis Depay 47′, Ryan Babel 56′, Luuk de Jong 81′.

România: Pantilimon – Hanca (Torje 63′), Chiricheş, Moţi, Ganea – Chipciu, Hoban (Pintilii 75′), Bicfalvi (Alibec 67′), F. Tănase (Grozav 63′) – Budescu (N. Stanciu 46′), Ţucudean (F. Andone 46′). Selecţioner: Cosmin Contra.

Olanda: Cillessen – Veltman, De Ligt, Van Dijk, Ake – Propper (van Ginkel 62′), Blind (Promes 87′), Strootman (Vilhena 78′) – Berghuis (van de Beek 83′), Babel (de Jong 62′), Depay (Sneijder 62′). Selecţioner: Dick Advocaat.

Fundaşul Mihai Bălaşa s-a accidentat la încălzire, iar locul său în echipă a fost luat de Sergiu Hanca.

Cartonaşe galbene: Bicfalvi 50’/Veltman 39′.

Arbitru: Christos Nicolaides; arbitri asistenţi: Sotiris Viktoros, Aristides Christou (toţi din Cipru); arbitru de rezervă: Sebastian Colţescu (Craiova).

Stadion: Arena Naţională, Bucureşti.

Politica