joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt: Abator din Valea Mare, amendă de 50.000 lei pentru poluare cu apă uzată

Abatorul „Spak” din Valea Mare a fost amendat de comisarii Gărzii de Mediu Olt cu suma de 50.000 lei, pentru nereguli privind epurarea apei uzate provenite de la prelucrarea şi conservarea cărnii.

Potrivit unui comunicat remis de Comisariatul Judeţean Olt al Gărzii Naţionale de Mediu, societatea a fost sancţionată cu amendă în valoare de 50.000 lei pentru „ nerespectarea obligaţiei prevăzute de art. 96, alin. 1, pct.1 din OUG 195/2005 privind protecţia mediului de a notifica defecţiunea instalaţiei de epurare ape uzate provenite din activitatea de prelucrarea și conservarea cărnii”.

Un număr total de 187 inspecţii, dintre care 59 inspecţii planificate, conform planului anual de controale şi 128 inspecţii neplanificate, au fost desfăşurate de Comisariatul Județean Olt al Gărzii Naţionale de Mediu, în perioada 1 septembrie – 31 octombrie 2017.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Activităţile de inspecţie şi control au vizat verificarea dispoziţiilor legale în vigoare şi a condiţiilor stabilite în actele de reglementare din domeniul controlului poluării industriale și din domeniul biodiversităţii, biosecurităţii şi ariilor naturale protejate cât și a legislației de mediu în vigoare”, se arată într-un comunicat remis de Garda de Mediu.

Potrivit sursei citate, au fost verificate diverse activităţi: turnarea metalelor neferoase ușoare; metalurgia aluminiului; transporturi rutiere de mărfuri; demontarea (dezasamblarea) mașinilor și echipamentelor scoase din uz; fabricarea altor elemente de dulgherie și tâmplărie; fabricarea de cabluri cu fibră optică; producerea de țevi; fabricarea anvelopelor; extracția nisipului și pietrişului; spălare și sortare agregate minerale; arii naturale protejate; activități auxiliare pentru producție vegetală; captare, distribuție apă și epurare ape uzate; silvicultură și alte activități forestiere; recuperarea materialelor reciclabile sortate; extracția țițeiului brut; fabricarea betonului și mortarului, depozite deșeuri conforme și neconforme, etc.

Prin activitatea desfăşurată în perioada septembrie – octombrie 2017, Comisariatul Judeţean Olt a constatat mai multe fapte de natură contravenţională aplicând şase amenzi în valoare de 120.000 lei”, mai precizează comisarii de mediu.

Politica