joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Deszăpezirea drumurilor județene rămâne în sarcina Bunului Dumnezeu?

Incredibil dar adevărat! Drumarii din Mehedinți, firmele private din acest domeniu, s-au îmbuibat! Sunt sătui de bani și nu mai vor să deszăpezească drumurile județene! După trei proceduri de licitație publică și una de negociere directă, nimeni nu vrea să încheie contracte cu Consiliul Județean Mehedinți, pentru deszăpezirea și întreținerea pe timp de iarnă a drumurilor județene. Nici suma de 6 milioane de euro și nici împărțirea pe loturi distincte nu le-a clintit pe firmele care altădată se înghesuiau la milioanele de euro oferite de Consiliul Județean. Situația a devenit deja una disperată și dacă nici la cea de-a doua ședință de atribuire directă nu vine nimeni, mehedințenii vor rămâne izolați la iarnă, la mila bunul Dumnezeu!

Norocul chior, dacă se poate spune așa, ar fi ca în această iarnă să nu ningă deloc în județ. Doar așa mehedințenii vor mai putea să mai poată circula normal în lunile de iarnă pe drumurile județene. După ce au fost scoase de trei ori la licitație și o dată la negociere directă, serviciile de deszăpezire a drumurilor județene au rămas neatribuite. Nimeni nu vrea să facă această muncă, explicația neoficială fiind aceea că sunt prea puțini bani alocați. Situația din Mehedinți pare să nu fie singulară, fiind prezentă și la nivelul altor județe din țară. O ultimă încercare de atribuire directă va avea loc azi, pe 15 noiembrie. Dacă nimeni nu va dori nici de această dată serviciile respective, Instituția Prefectului va fi nevoită să ia măsuri.

În opinia prefectului Nicolae Drăghiea, situația este una destul de gravă, drept pentru care s-au luat câteva măsuri de urgență, de comun acord cu conducerea Consiliului Județean. Măsurile constau în intervenția de urgență a comandamentelor locale de la nivelul comunelor, dacă zăpada va cădea din abundență. Însă dacă judecăm la rece, primarii de comune vor deszăpezi mai întâi drumurile lor comunale, pentru localnicii lor și apoi drumurile județene din apropiere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prefectul a mai avertizat, însă, că situația de ajutor de urgență din partea comunităților locale nu trebuie permanentizată, iar problema atribuirii sarcinilor către operatori bine stabiliți trebuie să fie principala grijă a factorilor de decizie de la Consiliul Județean Mehedinți.

Politica