Tricolorii vor să se impună și în fața Olandei

Home Sport Tricolorii vor să se impună și în fața Olandei
Tricolorii vor să se impună și în fața Olandei

Echipa națională a făcut un meci bun săptămâna trecută în amicalul cu Turcia, selecționată pregătită de românul Mircea Lucescu, câștigând jocul cu scorul de 2-0 prin dubla lui Grozav. În această seară, de la ora 21.00, România va mai disputa un meci de pregătire contra Olandei, pe Arena Națională.

Portocala mecanică” nu trece printr-o perioadă tocmai bună ratând calificarea la turneul final de anul viitor, dar totuși valoarea reprezentativei este una ridicată deținând jucători cu calități deosebite în lot. Fiind o partidă amicală ambii antrenori vor utiliza formule experimentale pe alocuri, iar lipsa unei mize nu va exprima cu adevărat valoarea echipelor. Selecționerul României Cosmin Contra a și anunțat de altfel că va aduce modificări în primul 11 comparativ cu jocul împotriva Turciei dorind să vadă evoluția mai multor jucători.

„Olanda a fost întotdeauna o echipă puternică. Și în momentul de față, chiar dacă trece printr-un moment mai greu în ceea ce privește calificările, eu cred Olanda are o generație tânără destul de bună care vine din urmă. Sperăm ca mâine, la ultimul meci din acest an, băieții să fie la fel de concentrați și responsabili. Gândul nostru este la victorie, indiferent de schimbările pe care le voi face în echipă. Sunt convins că băieții care vor intra vor avea aceeași atitudine și vom face un meci bun. Nu știu câte schimbări vor fi, dar am adus mulți jucători și trebuie să îmi fac o părere despre majoritatea celor chemați. Pentru că vreau ca la ora începerii Ligii Națiunilor să știu pe cine contez. Și pentru asta trebuie să vezi jucători. Mai avem două ferestre pentru meciuri amicale în martie și iunie, dar voi face niște schimbări în echipa de mâine. Voi menține câțiva din partida cu Turcia, iar apoi să intre cei pe care nu i-am văzut”, a declarat selecționerul Cosmin Contra, care își dorește un joc bun și o victorie a tricolorilor de la acest meci.

„Sperăm ca spectatorii să vină în număr cât mai mare. Am informații că vânzarea biletelor merge bine și că va fi o atmosferă plăcută la ora meciului. Așa că sunt toate ingredientele ca echipa națională să facă un meci solid. În afară de rezultat, în amicalul cu Olanda vreau să văd același lucru din partea băieților ca la meciul cu Turcia. Să fim capabili să dominăm în multe momente echipa Olandei, să stăm cât mai departe de poarta noastră, să jucăm un fotbal plăcut și să ne creăm ocazii. Sperăm ca atitudinea în teren să fie aceeași ca în fața Turciei. Dar ne interesează și rezultatul, pentru că victoriile își aduc liniște și încredere. Iar aceste lucruri sunt importante pentru viitor. Ca jucător am făcut multe egaluri cu Olanda, pe vremea lui Victor Pițurcă. Dar întotdeauna am avut șanse să câștigăm, olandezii nu ne-au fost niciodată superiori, chiar dacă aveau o generație extraordinară. Deci am amintiri bune, nu am pierdut multe meciuri cu Olanda ca jucător”, a adăugat Contra.

Săpunaru și Tătărușanu ar putea fi indisponibili

Altfel, cei doi jucători din lotul național Cristian Săpunaru și Ciprian Tătărușanu au probleme medicale și sunt incerți pentru meciul cu Olanda.

„Sunt probleme medicale, Săpunaru nu s-a refăcut după accidentarea din amicalul cu Turcia. El este sub tratament, nu a făcut nicio zi antrenament cu lotul de atunci. Și mai este incert și Tătărușanu, care a simțit ieri o durere la spate. Vom vedea dacă va fi apt la ora jocului”, a menționat Contra.

Selecționerul s-a arătat deranjat de faptul că jucătorilor săi li s-a luat din merite după victoria cu Turcia, precizând că aceștia trebuie lăudați atunci când fac un joc bun.

„Noi în general luăm din merite. Spunem că Olanda e o echipă slabă, Turcia e echipă slabă și alte invenții. Iar băieții ăștia care au făcut un meci extraordinar nu au niciun merit. Și mă deranjează pentru că la înfrângeri se spune că sunt cei mai slabi, nu au nicio valoare, că e generație ratată… Iar când băieții merită lăudați, nu sunt. Cine știe, e specialist și analizează meciul foarte bine, vede că echipa României nu a lăsat Turcia să joace. Pentru că pe turci dacă îi lași să joace, de la jumătate în sus au valoare și pot să creeze probleme. Dar băieții au înțeles așa de bine ce le-am cerut încât e anormal să li se ia din merite. Ni se dă la picioare, suntem faultați, dar din când în când am merita să nu ne fie luate din merite. Pentru că băieții se simt și ei bine când sunt apreciați”, a mai spus antrenorul.

Chiriceș: E bine că am făcut o schimbare

Vlad Chiriceș este de părere că venirea lui Contra la națională a adus o nouă atitudine echipei și asta îi ajută să evolueze mai bine.

„Fiecare dintre noi avem un regret că nu am ajuns la baraj, mai ales văzând meciurile din perioada asta. Dar nu avem ce să mai facem, sperăm să începem cu bine noua campanie. Am terminat campania rău, pentru că nu am reușit să ne calificăm. Dar e bine că am făcut o schimbare și se vede o nouă atitudine și sper să continue acest lucru în perioada următoare. A ajutat foarte mult jocul etalat de noi și atitudinea arătată în ultimele meciuri. E important ca noi să avem evoluții bune pentru ca publicul să ne susțină pe toată durata meciului. În campania trecută au fost momente în care nu am avut evoluții bune. Chiar și după victoria cu Armenia, o victorie chinuită, fanii au fost puțin frustrați de ce se întâmpla pe teren. Doar asta a fost atunci. Dar eu cred că dacă noi vom arăta aceeași concentrare pe teren publicul ne va susține”, a declarat Chiriceș.