joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Plaja din Corabia, construită în situl „Natura 2000”. Antreprenorii, amendați

Antreprenorii care au amenajat, în această vară, o plajă pe Faleza Dunării din Corabia au fost amendaţi de Garda de Mediu, deoarece investiţia a fost realizată într-un perimetru în care se afla situl „Natura 2000”, fără respectarea paşilor legali.

Potrivit unui comunicat remis de Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu Olt, societatea comercială a fost amendată cu 30.000 lei pentru „nerespectarea obligaţiei prevăzute de art.96, alin.2, pct. 22 din OUG 195/2005 privind protecţia mediului, în sensul că, a fost realizată o investiţie într-un perimetru care se afla în sit Natura 2000 fără să realizeze evaluarea adecvată”.

Cei doi antreprenori din oraşul Corabia au concesionat, la începutul sezonului estival 2017, de la primărie o zonă a Falezei Dunării, unde au amenajat o plajă în toată regula, care face concurenţă nisipurilor de pe litoral. Nisip, umbreluţe, şezlonguri şi răcoritoare la discreţie, au reprezentat, toată vara, o ofertă ce a putut fi găsită nu pe malul mării, ci pe cel al Dunării, la Corabia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Antreprenorii achită o sumă anuală către administraţia locală, în schimbul concesiunii Falezei Dunării.

Politica