Plaja din Corabia, construită în situl „Natura 2000”. Antreprenorii, amendați

Home Actualitate Plaja din Corabia, construită în situl „Natura 2000”. Antreprenorii, amendați
Plaja din Corabia, construită în situl „Natura 2000”. Antreprenorii, amendați

Antreprenorii care au amenajat, în această vară, o plajă pe Faleza Dunării din Corabia au fost amendaţi de Garda de Mediu, deoarece investiţia a fost realizată într-un perimetru în care se afla situl „Natura 2000”, fără respectarea paşilor legali.

Potrivit unui comunicat remis de Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu Olt, societatea comercială a fost amendată cu 30.000 lei pentru „nerespectarea obligaţiei prevăzute de art.96, alin.2, pct. 22 din OUG 195/2005 privind protecţia mediului, în sensul că, a fost realizată o investiţie într-un perimetru care se afla în sit Natura 2000 fără să realizeze evaluarea adecvată”.

Cei doi antreprenori din oraşul Corabia au concesionat, la începutul sezonului estival 2017, de la primărie o zonă a Falezei Dunării, unde au amenajat o plajă în toată regula, care face concurenţă nisipurilor de pe litoral. Nisip, umbreluţe, şezlonguri şi răcoritoare la discreţie, au reprezentat, toată vara, o ofertă ce a putut fi găsită nu pe malul mării, ci pe cel al Dunării, la Corabia.

Antreprenorii achită o sumă anuală către administraţia locală, în schimbul concesiunii Falezei Dunării.