joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt: S-a stabilit data licitaţiei pentru Sistemul Integrat de Management al Deşeurilor

A fost stabilită data pentru organizarea licitaţiei pentru operarea depozitului ecologic de deşeuri de la Bălteni şi a staţiilor de transfer dar şi pentru colectarea şi transportul gunoiului de la cetăţeni, după ce Consiliul Judeţean a urcat în SEAP caietul de sarcini.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat că termenul de depunere a ofertelor este pe 6 decembrie pentru operarea Depozitului de la Bălteni şi a staţiilor de transfer şi pe 7 decembrie pentru colectarea şi transportul gunoiului.

Proiectul „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Olt” este derulat de Consiliul Judeţean (CJ) Olt şi finanţat prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu, având o valoare de 31.812.843 euro (130.544.001 lei), fără TVA, din care finanţarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 23.060.887 euro (94.630.350 lei).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Depozitul ecologic de deşeuri de la Bălteni are o capacitate de 3.560.000 metri cubi. Este vorba despre prima celulă de depozitare a deşeurilor, care are o capacitate de 880.000 metri cubi şi o perioadă de funcţionare de 10 ani. Tot pe amplasamentul depozitului de la Bălteni s-a construit şi o staţie de sortare cu o capacitate totală de 29.000 tone pe an, o staţie de tratare levigat, un sistem de colectare a gazului, dar şi sistem de alimentare cu apă şi energie electrică, drumuri de acces şi alei interioare sau pavilionul administrativ.

În cadrul acestui proiect, fuseseră deja finalizate lucrările de construcţie a patru staţii de transfer în Caracal, Balş, Corabia, Scorniceşti, a 3.722 platforme de colectare a resturilor menajere şi a 1.975 platforme de colectarea a deşeurilor reciclabile, în cele 112 localităţi din judeţ. În curs de implementare se află şi lucrările de închidere a depozitelor urbane neconforme existente în localităţile Slatina, Drăgăneşti-Olt, Scorniceşti, Caracal, Corabia şi Balş.

Politica