vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: O doamnă antipatică prefectului, repusă în funcție de Justiție 

În aceste zile prefectul de Mehedinți, Nicolae Drăghiea, nu e în apele lui. Mirela Pintea Enea, reclamantul care a solicitat în instanță daune morale de 250.000 de lei prefectului de Mehedinți, Nicolae Drăghiea, și a obținut într-o primă fază, la instanța de fond de la Tribunalul Mehedinți 5.000 de lei, mai câștigă o bătălie. Mirela Pintea Enea a revenit din nou în funcția de inspector școlar general al ISJ Mehedinți. Și asta tot cu ajutorul justiției. Cel care fusese numit de Ministerul Educației în locul Mirelei Pintea Enea, consilierul județean PSD Octavian Ungureanu, și-a reluat activitatea de profesor de matematică. Decizia instanței de judecată prin care Mirela Pintea Enea a fost repusă în drepturi este executorie dar nu definitivă. Deci poate fi contestată la instanța superioară de către Ministerul Educației. 
,,Generăleasa” Mirela Pintea Enea a intrat în conflict juridic cu prefectul Nicolae Drăghiea după ce acesta din urmă ar fi făcut anumite declarații publice defăimătoare și cu conotații sexuale la adresa ei. 
,,Să se termine odată cu funcționarii ăștia care au obținut funcțiile publice prin bătături la genunchi și frunte”, ar fi declarat prefectul pentru o televiziune locală. Coincidență sau nu, la câteva săptămâni după ce l-a dat în judecată pe prefect, Ministerul Educației a înlocuit-o din funcție pe Mirela Pintea Enea cu Octavian Ungureanu. În prezent pe site-ul oficial al Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți, secțiunea conducere, inspector general, a fost înlocuit numele Octavian Ungureanu cu numele ,,profesor doctor Mirela Pintea Enea”. 
Iată că, apelând la justiție și cu ajutorul unor avocați prestigioși, Mirela Pintea Enea a reușit să învingă sistemul. Sistemul politic, nu sistemul invizibil… 

Politica