joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Slatina: Se achiziţionează noi coşuri de gunoi care nu pot fi vandalizate şi în care nu pot fi lăsate resturile menajere

Primăria Slatina achiziţionează 300 de noi coşuri de gunoi care, spre deosebire de cele existente, nu mai pot fi folosite pentru depozitarea gunoiului menajer şi nu pot fi vandalizate.

Măsura a fost luată după ce din ce în ce mai mulţi slătineni îşi lăsau sacii de gunoi în coşurile stradale, în loc să le ducă la punctele de colectare. De asemenea, tot mai multe coşuri sunt vandalizate de diverse persoane. Noile coşuri, fiind din beton, vor fi mai rezistente.

Viceprimarul Slatinei, Claudiu Stăncioiu, a declarat că cele 300 de coşuri vor fi achiziţionate prin intermediul firmei SC Dezvoltare Urbană Slatina SRL, care administrează spaţiile verzi, locurile de joacă şi fântânile din municipiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prin Dezvoltare Urbană s-a comandat un nou tip de coşuri de gunoi. În cele existente, se putea pune cu uşurinţă gunoiul menajer. Acestea noi vor putea fi folosite doar pentru mucurile de ţigară şi eventual PET-uri de maximul 0,5 litri, ca să nu se mai strângă gunoi mult şi să se creeze acea imagine dezolantă. Vor fi achiziţionate 300 de astfel de coşuri din Bulgaria”, a declarat Stăncioiu.

El a adăugat că noile coşuri vor fi montate în centrul oraşului, iar cele care mai sunt funcţionale din centru vor fi mutate pe cartiere.

Un astfel de coş de gunoi costă 200 de euro, în timp ce preţul pentru cele din tablă este de 400 lei pe bucată.

Politica