joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Festivalul „Maria Lătărețu”, spectacol extraordinar pe scena Teatrului „Elvira Godeanu”

Festivalul Național de Cântec Popular „Maria Lătărețu” a debutat marți seară, gorjenii luând cu asalt sala Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din municipiul Târgu-Jiu. Pe scenă au urcat cei 15 concurenți, moment urmat de spectacolul folcloric oferit de artiștii Școlii Populare de Artă Târgu-Jiu și de către invitații lor de marcă, Matilda Pascal Cojocărița și Ștefan Cigu.

Debutul Festivalului Național de Cântec Popular „Maria Lătărețu” s-a dovedit un real succes. Sala a fost plină, publicul încurajând cei 15 participanți la concurs și bucurându-se, ulterior, de un program de muzică populară. Buna dispoziție a fost asigurată de către artiștii Școlii Populare de Artă Târgu Jiu, amintind aici: profesoara Camelia Argint, Amelia Cârciu, Raluca Căpitănescu Ghișe, Mara Vătavu, Lilina Ciochină Neoagă, naistul Ștefan Popescu și elevii săi, grupul Măriile Gorjului. Cel mai așteptat moment a fost recitalul Matildei Pascal Cojocărița și al instrumentistului Ștefan Cigu.

După evoluția celor 15 concurenți, am avut parte de un regal folcloric oferit de Ansamblul „Maria Lătărețu”, dirijor Argint Costi. Și-au dat concursul elevi și profesori ai Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu, urmați de invitați de seamă: Matilda Pascal Cojocărița și Ștefan Cigu. Miercuri seara, începând cu ora 19:00, a fost un spectacol extraordinar oferit de artiștii Ansamblului Profesionist „Doina Gorjului” și joi este seara de Gală”, a precizat Alexandru Bratu, directorul SPA Târgu-Jiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica