vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fostul primar din Osica de Sus, Ion Ciocan, cercetat penal pentru ucidere din culpă

Fostul primar din Osica de Sus, Ion Ciocan, este cercetat penal pentru ucidere din culpă după ce mopedistul pe care l-a accidentat grav, în luna iulie, un bărbat în vârstă de 52 de ani, din Caracal, a murit la spital.

Accidentul s-a petrecut pe 27 iulie, pe Drumul Naţional 64, în zona Liceului „Ion Gh. Roşca” din comuna Osica de Sus. Venind dinspre Caracal spre Slatina, Ciocan nu a acordat prioritate, la virajul la stânga, mopedistului care venea din faţă.

Iniţial, pe numele fostului primar a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru vătămare din culpă, însă după decesul victimei, el va fi cercetat pentru ucidere din culpă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urma accidentului produs pe raza comunei Osica de Sus, polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Ulterior, în urma decesului persoanei accidentate, a fost schimbată încadrarea juridică a faptei, cercetările continuând pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Imediat după accident, victima lui Ciocan a fost supusă unei intervenţii chirurgicale de urgenţă.

Pacientul este conştient, cooperant, cu o traumă toracică severă. Va intra la sala de operaţie pentru o intervenţie. Va rămâne internat la noi, după o intervenţie chirurgicală. Trauma este complexă, pe lângă traumatismul de torace este şi o fractură de mandibulă. Va fi o echipă mixtă: medic de chirurgie toracică, medic orelist, medic de chirurgie maxilo-facială”, a declarat doctorul Cătălin Diţoiu, din cadrul SJU Slatina.

Ciocan a fost şi testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.

Politica