miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mama copilului ars cu ciorbă, dosar penal și consiliere psihologică. Micuțul va sta cel puțin o lună în spital

Un copil în vârstă de un an și nouă luni, din comuna Berlești, care a suferit duminică arsuri pe 30% din suprafața corpului după ce a căzut într-o oală cu ciorbă fierbinte, a ajuns la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București. Luni, reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj au intervenit și ei în acest caz, trimițând o echipă pluridisciplinară acasă la familia din Berlești. Mama copilului va primi consiliere psihologică, cei de la DGSPC Gorj nedepistând probleme în ceea ce privește condițiile de trai ale familiei. Poliția a deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie.

Evenimentul s-a produs duminică, copilul de un an și 9 luni căzând în oala cu ciorbă fierbinte pe care mama sa tocmai o luase de pe plita sobei. Femeia a cerut imediat sprijinul medicilor, micuțul ajungând în primă fază la spitalul din Târgu Cărbunești. Cadrele medicale de aici au solicitat elicopterul SMURD pentru transferul copilului la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București. Starea micuțului este gravă și potrivit reprezentanților unității medicale din Capitală, acesta va sta cel puțin o lună în spital. Arsurile sunt pe fese, pe coapse, trunchi, mai puţin pe faţă.

Familia are condiții bune de locuit, era curățenie, căldură”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mama băiețelului are 19 ani și va avea nevoie de o consiliere din partea unui psiholog al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj. Luni dimineața, o echipă pluridiciplinară a DGASPC Gorj a vizitat casa în care locuiește cel mic și mama acestuia, concluzia fiind că ceea ce s-a întâmplat duminică a fost un accident.

Am trimis la Berlești o echipă pluridisciplinară compusă din asistent social și psiholog și s-a evaluat situația la fața locului. Familia are condiții bune de locuit, era curățenie, căldură. Mama are 19 ani și are venit, este asistent personal al unei persoane cu handicap. Din luna ianuarie, tatăl copilașului și ea nu mai locuiesc împreună. A fost un accident ceea ce s-a întâmplat duminică, iar mama va fi consiliată de DGASPC pentru responsabilizare și creșterea calității parentale, având în vederea vârsta sa. În funcție de cercetările poliției, de rezultatul anchetei, vom vedea dacă se impune scoaterea micuțului din familie”, a precizat Laurențiu Diaconescu, directorul general al DGASPC Gorj.

Dosar penal pe numele mamei

La rândul lor, polițiștii gorjeni au intervenit în acest caz, fiind anunțați de către medicii din Târgu Cărbunești. Din verificările efectuate de oamenii legii a reieșit faptul că minorul, în timp ce se afla în bucătăria locuinței din localitatea Berlești, s-ar fi dezechilibrat și ar fi căzut într-un recipient cu lichid fierbinte, care fusese coborât de pe plită cu puțin timp înainte. Mama copilului s-a ales cu dosar penal.

Potrivit Codului penal, în cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie”, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Politica