vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Locuri de muncă pentru mehedinţeni: ospătari în ţară, căpşunari în afară

Mehedinţenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă au la dispoziţie 500 de job-uri oferite de angajatorii din judeţ. Pe de altă parte, aceştia pot încerca să ocupe unul dintre cele 800 de locuri de muncă puse la bătaie de Spania.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Mehedinţi pune, în aceste zile, la dispoziția persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă un număr total de peste 500 locuri de muncă vacante, „aceste oferte fiind solicitate de către angajatorii participanţi la bursa locurilor de muncă din 20.10.2017”. Dintre acestea, 28 sunt pentru persoanele cu studii superioare. Locurile de muncă oferite sunt în mai multe domenii, cele mai multe fiind în industria componentelor auto, alimentaţie publică, confecţii/textile, construcţii navale, construcţii, industria alimentară, fabricare celuloză şi hârtie, asigurări.

În vederea asigurării reconversiei profesionale prin organizarea de cursuri de calificare/recalificare în diverse profesii și meserii, astfel încât șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Mehedinți (indemnizați și neindemnizați) să dobândească noi aptitudini și competențe profesionale care să-i ajute să-și găsească mai repede și mai ușor un loc de muncă, până la sfârșitul anului 2017 vor mai fi organizate cursuri de formare profesională în următoarele meserii și specialități: brutar, bucătar, cameristă, coafor, cofetar-patiser, constructor montator structuri metalice, dulgher-tâmplar-parchetar, formator, frizer, mecanic întreținere și reparații, lucrător în comerț, ospătar/chelner, sudor și zidar-pietrar-tencuitor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Practic, orice șomer înregistrat în bazele noastre de date se poate înscrie la unul din cursurile menționate mai sus, iar în momentul în care grupele de participanți vor fi formate, vor fi demarate activitățile de instruire teoretică și practică”, arată AJOFM Mehedinţi.

Totodată, reprezentanţii Agenţiei anunţă că, prin serviciul de ocupare EURES, sunt puse la dispoziţia celor interesaţi 800 de locuri de muncă, din care 200 pentru cupluri, în Spania, pentru campania agricolă din 2018. Spaniolii caută persoane apte pentru munca la câmp, cu vârsta cuprinsă între 18-50 ani şi nu cer experiență.

Durata contractului de muncă este de aproximativ 3 luni, data estimată de angajare este februarie-martie 2018. Timpul de lucru este de 6,5 ore pe zi/ 39 ore pe săptămână împărțite în 6 zile, ziua 7 este zi de odihnă care poate să nu coincidă cu duminica. Programul de lucru începe la primele ore ale dimineții.

Salariul oferit este de 40,43 euro/zi, plătibili prin transfer bancar. Contribuțiile datorate sunt de 2% impozit pe venit și 113 euro asigurare socială. Cazarea este oferită de angajator contra unei sume de 1,6 euro pe zi”, potrivit AJOFM Mehedinţi.

Mehedinţenii care vor să aplice pentru aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Mehedinți din Drobeta Turnu Severin, bd. Carol I, nr. 3, tel 0252/319029. Aceştia vor trebui să se înregistreze în baza de date în vederea participării la selecţie pe baza unui dosar care va conţine o cerere tip, care se completează la sediul AJOFM, adeverinţa medicală cu menţiunea “apt de muncă” şi o copie după actul de identitate.

Politica