joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dezamăgiți după remiza de la Giurgiu

CSU nu a reușit să se revanșeze după eșecul cu FCSB, așa cum își dorea înainte de meciul de la Astra. Formația olteană a obținut doar un punct din confruntarea de la Giurgiu, remizând scor 2-2 după ce a condus de fiecare dată. Partida de vineri seara a cunoscut două goluri rapide în startul meciului, Gustavo transformând un penalti obținut tot de el în minutul 5, iar trei minute mai târziu Alexandru Ioniță a egalat pentru Astra. Până la pauză, niciuna dintre echipe nu a mai marcat, dar trupa lui Mangia a ratat ocazii importante prin Mitriță și Gustavo. La puțin timp de la reluarea jocului, brazilianul Gustavo (48) a realizat dubla după o pasă în fața porții primită de la Mitriță. Gazdele aveau să rămână în inferioritate numerică în minutul 73 al partidei, după ce portarul Iliev a fost eliminat lovindu-l intenționat pe Spahija după un corner al oltenilor. Totuși, giurgiuvenii nu au renunțat la joc, iar Dandea (79) a restabilit situația de egalitate pe tabelă după o lovitură de cap. 2-2 a fost și scorul final, chiar dacă oltenii au mai forțat o victorie în finalul meciului, dar mai aproape de a obține toate punctele au fost cei de la Astra, care puteau profita de o gafă a lui Calancea, reparată totuși de Datkovic.

Am avut 70 de minute cu acțiuni pozitive și 20 de minute cu o evoluție dezordonată. A fost o eliminare în favoarea noastră, nu am știut să speculăm asta și va trebui să analizăm cele petrecute în finalul jocului. Ar fi trebuit ca în cele 70 de minute când am jucat foarte bine și am avut o posesie superioară să marcăm mai mult și să închidem meciul, dar nu am reușit. Echipa arată destul de bine la foarte multe capitole, dar în această pauză competițională ne vom pregăti și vom vedea cum putem să ne îmbunătățim prestațiile. Nu trebuie să ne gândim la clasament, ci să jucăm mai bine decât am făcut-o în ultimele două meciuri“, a declarat antrenorul craiovenilor, Devis Mangia, care va putea analiza situația echipei sale din ultimele două etape în perioada de pauză competițională din următoarele două săptămâni prilejuită de meciurile de pregătire ale echipei naționale.

Jucătorii sperau victoria

Policlinica Buna Vestire Craiova

Fotbaliștii CSU chiar își doreau să câștige meciul de la Giurgiu pentru a arăta că valoarea lor nu este cea din înfrângerea în fața lui FCSB, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Este o dezamăgire foarte mare, am avut și un om în plus, nu am reușit să mai marcăm, dar asta este. Ne întoarcem la Craiova, o să vedem unde am greșit și sperăm ca măcar la meciul următor să nu mai facem aceleași greșeli. Trebuie să fim mai concentrați în fața porții. Vă dați seama că toți suntem dezamăgiți, de la antrenori și până la suporteri. Și ei își doreau victoria, pentru că veneam după o înfrângere cu FCSB și… Nu vreau să mă gândesc pe ce loc terminăm returul, vreau ca în fiecare meci să dăm maximum, să scoatem cât mai multe puncte și la final o să vedem unde ne clasăm“, a declarat Mitriță, urmat și de Gustavo pe aceeași lungime de undă: „Am marcat de două ori astăzi, am opt goluri în total, dar sunt foarte dezamăgit că nu am câștigat. Am făcut 70 de minute foarte bune și după nu știu de ce, cu un jucător în plus, am suferit și am primit și gol. Trebuie să lucrăm mai mult pentru meciul următor. Nu doar Mister (Mangia – n.r.) a fost nervos, toți am fost supărați după meci, dar campionatul este lung și trebuie să mergem înainte“, a spus și Gustavo.

Bancu și Băluță, din nou sub tricolor

Cei doi jucători ai CSU Craiova, Nicușor Bancu și Alex Băluță, au fost convocați de selecționerul Cosmin Contra pentru cele două meciuri amicale cu Turcia și Olanda pe care echipa națională le va disputa în aceste săptămâni. România va întâlni prima data Turcia, joi – 9 noiembrie, pe stadionul din Cluj Napoca, apoi va juca pe Arena Națională împotriva Olandei pe 14 noiembrie.

Lotul întreg convocat de Cosmin Contra:

Portari: Ciprian Tătărușanu (Nantes, 48/0), Costel Pantilimon (Deportivo La Coruna, 25/0), Bogdan Lobonț (AS Roma, 85/0), Florin Niță (FCSB, 0/0)

Fundași: Mihai Bălașa (FCSB, 1/0), Cosmin Moți (Ludogorets, 11/0), Vlad Chiricheș (Napoli, 51/0), Dragoș Grigore (Al-Sailiya, 30/0), Cristian Săpunaru (Kayserispor, 22/0), Alin Toșca (Real Betis, 9/0), Nicușor Bancu (CSU, 1/0), Cristian Ganea (FC Viitorul, 4/0)

Mijlocași: Sergiu Hanca (Dinamo, 3/0), Răzvan Marin (Standard Liege, 9/1), Eric Bicfalvi (FC Ural, 4/0), Mihai Pintilii (FCSB, 38/1), Ovidiu Hoban (CFR Cluj, 29/1), Nicolae Stanciu (Anderlecht, 17/6), Alexandru Chipciu (Anderlecht, 31/4), Gheorghe Grozav (Karabukspor, 16/3), Gabriel Torje (Karabukspor, 54/11), Ciprian Deac (CFR Cluj, 12/1), Alexandru Băluță (CSU, 4/1), Florin Tănase (FCSB, 2/0), Constantin Budescu (FCSB, 6/4)

Atacanți: Florin Andone (Deportivo La Coruna, 19/1), Claudiu Keșeru (Ludogorets, 20/6), Bogdan Stancu (Bursaspor, 52/14), Denis Alibec (FCSB, 7/1), George Țucudean (FC Viitorul, 1/0)

Politica