vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Slatina: 25 de camere de supraveghere defecte vor fi înlocuite

Poliţia Locală a demarat procedura de achiziţie prin licitaţie publică a 25 de camere de supraveghere, parte a sistemului din Slatina, care să înlocuiască dispozitivele defecte.

 

Directorul Poliţie Locale Slatina, Adrian Pop, a declarat că documentaţia pentru această achiziţie este în curs de validare, la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP).

Urmează să achiziţionăm 25 de camere de supraveghere care să le înlocuiască pe cele din actualul sistem, care s-au defectat. Documentaţia este în curs de validare, la ANAP, urmează ca după validare să o punem pe SEAP. Parcurgem procedurile”, a afirmat Pop.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Valoarea investiţiei depăşeşte 450.000 lei.

Camerele defecte sunt prin tot oraşul. De exemplu, una este chiar pe bulevard, la fostul 23 August – Cuptorul de Aur. S-au defectat din cauza vechimii. Valoarea totală a achiziţiei este aproximativ 456.000 lei”, a mai spus Adrian Pop.

În paralel, de aproximativ patru luni, procedura de achiziţie a 63 de noi camere de supraveghere pentru municipiul Slatina este blocată de contestaţii.

Suntem în procedură de licitaţie pentru alte camere de supraveghere. De trei-patru luni, ANAP-ul ne-a dat jos încă o dată caietul de sarcini, după alte contestaţii. Firmele s-au contestat între ele, în toată această perioadă”, a afirmat primarul Slatinei, Emil Moţ.

Municipalitatea a alocat 2,1 milioane lei pentru a extinde, în acest an, sistemul de supraveghere video al oraşului cu încă 63 de camere.

Iniţial, în municipiul Slatina au fost instalate 150 de camere, numărul lor crescând cu încă 17, care au fost montate în Centrul Istoric prin intermediul proiectului cu finanţare europeană „Sistem de supraveghere video Centru Istoric şi zone principale de interes public şi social”.

Sistemul de supraveghere din oraş şi-a dovedit eficacitatea, până acum, imagini fiind solicitate de Poliţie, Poliţia TF, parchete, DIICOT sau de către SRI.

Politica