joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Atelier inedit de fotografie la Muzeul Judeţean Gorj. Artista Gabriela Iancu promite un curs interactiv

Gabriela Iancu, artist vizual din Târgu Jiu, stabilită acum în Cehia, revine în oraşul natal pentru a susţine un atelier practic despre tot ceea ce înseamnă compoziţia fotografiei cu subiect în relaţie cu natura statică. Acţiunea este găzduită de Muzeul Județean Gorj, pe 11 noiembrie, anul acesta, cursul fiind unul interactiv, pentru pasionaţii de fotografie și amatori. Grupa este de opt persoane, până la această dată fiind deja şase înscrieri realizate.

 

Gabriela Iancu, absolventă a unei prestigioase universităţi din Statele Unite ale Americii și fotograf cu multe premii la activ, revine cu drag în Târgu Jiu, ori de câte ori are prilejul. Iubeşte locurile de unde a pornit peste meleaguri străine şi, anul acesta, aduce cu ea minunata idee de a prezenta, iubitorilor de fotografie, o parte din această artă. Atelierul a fost programat pentru data de 11 noiembrie, anul acesta, cei opt participanţi, cât înseamnă grupa, urmând să şi pună în practică ceea ce Gabi le va prezenta din punct de vedere teoretic.
„Mi-am propus ca acest curs să fie unul interactiv. Noţiunile pe care le voi preda vor fi însoţite de exemple, de exerciţii practice. Atelierul se adresează amatorilor, pasionaţilor de fotografie şi artizanilor. Va avea loc pe 11 noiembrie, iar numărul maxim de participanţi este de opt. Vor fi multe exerciţii practice după prezentarea teoretică şi participanții vor realiza propriile compoziții pe care le vor fotografia. Este un curs cu taxă. Cei care s-au înscris până pe 23 octombrie au plătit 150 de lei, cei care o vor face acum, pentru că mai sunt două locuri disponibile, vor plăti 200 de lei. Înscrierile se fac automat o dată cu efectuarea plății aici: https://gabrielaiancu.com/shop/compozitia-fotografiei-cu-subiect-atelier-practic/”, a spus Gabriela.

gabi

Un aparat foto şi dorinţa de a cunoaşte lucruri noi
Cei interesaţi să cunoască ultimele noutăți din acest domeniu trebuie să ştie că atelierul nu va fi pentru fotografii profesioniști sau pentru amatorii experimentați și nu va aborda aspecte tehnice privind folosirea DSLR-ului, metode de editare pe computer cu Photoshop sau LightRoom. De asemenea, partipanţii la acţiune vor trebui să aibă la ei un aparat foto sau un smartphone și să aibă cunoștințe minine de folosire a acestora. Pe parcursul atelierului vor învăța despre: forma, lumina și umbrele în fotografie, utilizarea luminii naturale – estetica în fotografie și cum să vezi fotografic – regulile compoziției fotografice – structura narativă și tematică, punerea în scenă și decorul – perspectiva și fundalul – subiectul în fotografie și potențialul stilului natură statică – calitățiile unei fotografii moderne și tendințe.

Policlinica Buna Vestire Craiova

gabi-1

Despre Gabi…
Gabriela este absolventă Magna cum Laudae a Savannah College of Art and Design, School of Fine Arts din Atlanta, Statele Unite, unde a obținut în 2015 masterul în Fotografie. Începând cu acest an, Gabriela a devenit ambasadoarea Savannah College of Art and Design și artist în rezidență în Savannah și Atlanta, realizând proiecte fotografice inedite pentru universitate și Muzeul Filmului și al Modei din Atlanta, și expunându-și lucrările la New York. Printre cele mai recente colaborări ale Gabrielei se numără cele cu revistele Forbes și Communication Arts, precum și realizarea fotografiilor pentru noua gamă de produse Maggi Nestlé (Republica Cehă și Slovacia). Cei interesaşi de activitatea şi pasiunea Gabrielei, pot accesa www.gabrielaiancu.com.

Politica