joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cabinet stomatologic pentru elevii din Rovinari

Elevii din Rovinari au, începând din această săptămână, un cabinet stomatologic care va funcționa în incinta liceului din localitate. Primii pacienți au trecut deja pragul cabinetului, medicul dentist răspunzând prompt la nevoile celor mici. Este cunoscut faptul că aceste cabinete stomatologice pentru elevi sunt o reală problemă, în județul Gorj resimțindu-se din plin lipsa lor.

 

Cabinetul stomatologic pentru elevii din Rovinari este alt treilea din județ, două funcționând în Târgu Jiu. Deschiderea celui de la Rovinari a fost posibilă grație implicării în proiect a Clubului Rotary.

Am fost alături de primul pacient în noul cabinet stomalogic dentar situat în incinta Liceului Gheorghe Tătărescu, unde au loc intervenții medicale gratuite pentru toți elevii din orașul Rovinari. Programările se fac la numărul de telefon 0763374995 sau la cabinet, programul de lucru fiind de luni până vineri, între orele 8:00 și 15:00. Pacienții trebuie sa obțină o adeverință de elev de la școala unde activează. Mulțumim încă o dată Asociației Rotary și sperăm sa mai colaborăm pe viitor. Împreună facem lucruri bune”, a declarat Robert Filip, primarul orașului Rovinari.

Policlinica Buna Vestire Craiova

O posibilă astfel de investiție, și în Vârț

Autoritățile locale din Rovinari au fost ajutate de sponsori în realizarea acestui proiect atât de necesar pentru sănătatea copiilor rovinăreni: întreaga aparatură medicală necesară pentru funcționarea a două posturi de medic stomatolog a fost donată de Dr. Stefano Vecchi, Rotary District 2090 din Italia și Rotary Club București Atheneum. Cel de-al doilea cabinet medical școlar dentar urma să fie deschis în cartierul Vârț, în incinta Centrului de Permanență. Serviciile medicale dentare vor fi gratuite pentru toți cei o mie de copii rovinăreni cu vârsta până la 18 ani.

Politica