joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ministrul Energiei, la Târgu Jiu: „Complexul are o situaţie stabilă, vorbim cu siguranţă de un profit”

Complexul Energetic Oltenia este, la ora actuală, o societate cu o situaţie financiară stabilă, motiv pentru care angajaţii nu trebuie să îşi facă probleme, după cum a anunţat ministrul Energiei, Toma Petcu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute vineri, în Târgu Jiu. Anul 2018 vine şi cu disponibilizări, acasă urmând să plece nu cei din producţie, ci personal TESA.

Printre cele 900 de persoane care urmează a fi disponibilizate anul viitor sunt atât salariaţi care nu au treabă cu linia de producţie cât şi cei care mai au un an sau doi până la pensie. De asemenea vor fi şi propuneri de demisii cu ordonanţă, persoanele în cauză primind salarii compensatorii. Toma Petcu a mai declarat faptul că se va lua în calcul şi reluarea sponsorizării activităţii sportive din Gorj, mai ales că CEO va termina anul în curs cu un plus de aproximativ 300.000.000 de lei.

Pe mine mă interesează mai puţin trecutul”

Policlinica Buna Vestire Craiova

La întâlnirea cu ministrul energiei, organizată vineri, la Târgu Jiu, au participat şi sindicaliştii din cadrul CEO, fiind puse în discuţie mai multe subiecte. Toma Petcu a vorbit despre viitorul societăţii, perspectivele fiind unele bune atât pentru finalul acestui an cât şi pentru 2018.

Am vrut să discut cu sindicatele despre perspective. Pe mine mă interesează mai puţin trecutul, chiar dacă în trecut s-au făcut multe greşeli şi consider că dacă până la începutul anului vorbeam despre o situaţie dificilă în cadrul CEO, acest lucru s-a datorat unui context şi unor situaţii care au fost favorizate în cei patru ani până la acel moment de la înfiinţarea CEO, dar şi de deciziile din anii anteriori. Din acest moment, complexul are o situaţie stabilă, vorbim cu siguranţă de un profit care, conform estimărilor, poate să fie în jur de 300.000.000 de lei, o să vedem cum închidem anul. Până acum, pentru două trimestre pentru anul viitor avem contractate şase grupuri, pentru alte două trimestre deocamdată cinci, suntem în negociere să contractăm câte un grup pe celelalte două trimestre în care avem câte cinci. Putem să asigurăm cu şase grupuri funcţionarea permanentă, ceea ce este un lucru foarte bun”, a declarat Petcu.

Salarii, asigurare front de lucru şi întinerirea forţei de muncă

Liderii de sindicat au mai pus în discuţie aspecte legate de necesitatea asigurării fronturilor de lucru pentru exploatările miniere şi efectuării de investiţii în unele grupuri energetice; importanta depozitului de cărbune din zona Roşia pentru buna funcţionare a centralelor de la Rovinari şi Turceni; numărul redus de angajaţi existent în zona productivă ca urmare a disponibilizărilor repetate şi necesitatea întineririi forţei de muncă; nivelul scăzut al salariilor din CE Oltenia în comparaţie cu alţi producători de energie sau cu salariile acordate în administraţia publică.

Politica