marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ministrul Dezvoltării: „Sunt oltean şi n-o să uit niciodată de unde am plecat”

Preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, a susţinut, sâmbătă, la Slatina, prima conferinţă de presă, după preluarea mandatelor de ministru al Dezvoltării şi vicepremier. El a fost însoţit de preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, şi de primarul Slatinei, Emil Moţ. Stănescu a afirmat că nu şi-a dorit funcţiile din guvern, fiind vorba de o decizie politică.

Paul Stănescu a declarat că prioritatea mandatului său este punerea în aplicare a programului de guvernare, adăugând că „sunt oltean şi n-o să uit niciodată de unde am plecat”.

Mi-a propus ca prima ieşire, după ce am fost numit ministrul al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene şi viceprim-ministru să fie la Olt pentru că sunt oltean şi n-o să uit niciodată de unde am plecat. Prioritatea mea este programul de guvernare, care se va aplica exact aşa cum ne-am propus, în campania electorală. Ne vom ţine de cuvânt şi îl vom duce la capăt, cu condiţia să fim la guvernare până în 2020”, a declarat el.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Liderul PSD Olt a subliniat că are o relaţie foarte bună cu premierul Tudose şi cu ceilalţi membri ai Guvernului.

Este unul dintre cele mai importante ministere pentru că are o zonă de activitate vastă. Este vorba despre dezvoltarea regională, administraţia publică şi fondurile europene, aici fiind un ministru delegat, care este şi ordonator de credite, în persoana domnului Marius Nica, cu care chiar am o relaţie foarte bună. Eu sper să colaborez bine cu toţi colegii mei, aşa cum este şi acum. De asemenea, am o relaţie foarte bună cu primul ministru. În aceste condiţii, este foarte uşor să ne punem în aplicare tot ce am spus noi în campania electorală”, a mai spus Paul Stănescu.

Vicepremierul a susţinut că nu şi-a dorit funcţiile din guvern, fiind vorba de o decizie politică.

Să fiu foarte sincer, pentru că suntem aici, acasă, personal nu mi-am dorit să fiu vicepremier şi ministru al Dezvoltării, dar a fost o decizie a partidului. Aşa cum ştiţi, eu sunt un om de echipă şi, în discuţiile cu colegii mei, am acceptat acest lucru. Nu este o muncă uşoară, dar nu pot să spun că mi-e foarte greu, pentru că deja m-am lovit foarte multe lucruri, încă de când lucram în administraţia publică locală. Sigur, este vorba de o muncă mult mai complexă”, a afirmat el.

Tot în cadrul conferinţei de sâmbătă, ministrul Dezvoltării Regionale, Paul Stănescu, a anunţat că a fost prelungit termenul pentru depunerea documentaţiei aferente contractelor de finanţare a investiţiilor prin PNDL 2.

Stănescu a anunţat că noul termen este 30 noiembrie, perioadă suficientă pentru ca toţi primarii care vor beneficia de fonduri prin Programul Naţional de Dezvoltare Local 2 să-şi poată lua toate avizele necesare.

Am luat decizia să prelungim termenul cu încă o lună, până pe 30 noiembrie. A fost o propunere a Uniunii Consiliilor Judeţene cu care am fost de acord. Eu, plecând din administraţia publică locală, ştiu exact ce se întâmplă. Cred că vom găsi soluţii ca toată lumea să-şi depună toată documentaţia în cazul tuturor contractelor aprobate. Vom găsi soluţii ca toată lumea să aibă timpul necesar să aducă toate documentele”, a afirmat Stănescu.

Pe de altă parte, el a ţinut să sublinieze că şi termenul iniţial era unul suficient.

Ştiu cum se desfăşoară lucrurile, ştiu că sunt chestiuni obiective, dar mai sunt şi chestiuni subiective. Oamenii care sunt mai lenţi trebuie înţeleşi şi ei. Nu va fi un impediment pentru că pixul este la mine în mână şi nu va fi nicio problemă în ceea ce priveşte termenul”, a afirmat Paul Stănescu.

Primul termen până la care primarii beneficiari de proiecte cu finanţare prin PNDL 2 ar fi trebuit să depună dosarele complete, la Ministerul Dezvoltării, expiră marţi.

Victor Ponta minte cum respiră”

Pe de altă parte, vicepremierul României, Paul Stănescu, s-a declarat dezamăgit de atacurile fostului preşedinte PSD, Victor Ponta, la actuala conducere a partidului, afirmând că s-a înşelat în privinţa acestuia.

Stănescu şi-a exprimat regretul cu privire la evoluţia politică a lui Victor Ponta, acuzându-l pe acesta că „minte cum respiră”.

Regret ce face Victor Ponta astăzi. Ştiţi bine ce efort am depus, cu toţi colegii mei, la Olt pentru alegerile prezidenţiale din 2014. Regret din suflet pentru că eu chiar am crezut că Victor Ponta poate fi un om care să facă politică cu multă maturitate. Din păcate, m-am înşelat. O să citez un «clasic în viaţă» şi îmi pare rău că sunt de acord cu el, pentru prima dată: Victor Ponta minte cum respiră. Atât am de spus”, a declarat preşedintele PSD Olt.

Deputatul Victor Ponta a susţinut, joi seara, că liderul PSD Liviu Dragnea s-a întâlnit cu Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea la tenis, la cafea şi, de Crăciun, în 2013, la „pârlitul porcului”, el afirmând că acesta a discutat cu cei doi despre dosarul „Referendumul”.

Au fost întâlniri oficiale la K2, la SRI. Dacă ţine neapărat, îi aduc aminte şi de întâlnirile neoficiale. (…) Domnul Dragnea s-a întâlnit mai des decât mine şi cu Kovesi, şi cu Coldea, a discutat de dosarul domniei sale, de dosarul Referendumului”, a spus Ponta la B1.

Întrebat dacă întâlnirile lui Dragnea cu Kovesi şi Coldea au avut loc într-un cadru oficial sau neoficial, Ponta a răspuns: „La tenis, la cafea, la pârlitul porcului s-au întâlnit”.

Ponta a spus că „pârlitul porcului” a avut loc de Crăciun, în 2013.

Anterior, Ponta a fost prezent la Realitatea Tv, unde a susţinut că poate să îi „aducă” lui Dragnea fotografii de la întâlnirile acestuia cu Kovesi şi Coldea.

Cu Stănescu în Guvern avem speranţe şi garanţia că se vor realiza lucruri pentru Oltenia şi judeţul Olt”

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat, sâmbătă, în cadrul conferinţei de presă, că prezenţa unui reprezentant al Olteniei şi judeţului Olt în Guvern reprezintă o garanţie că marile proiecte de infrastructură şi investiţiile vor fi direcţionate şi către această zonă a ţării.

Oprescu a afirmat că numirea lui Paul Stănescu în funcţia de vicepremier reprezintă o recunoaştere a rezultatelor politice înregistrate de PSD Olt, în bătăliile electorale, de-a lungul vremii.

Este o mare onoare pentru noi să avem la nivel de Guvern al României un vicepremier, aşa cum am spus şi când l-am felicitat pe domnul preşedinte pentru această funcţie. Pentru noi şi pentru mine personal, n-a fost o bucurie nominalizarea pe un post de ministru, chiar dacă ministerul pe care îl coordonează domnul Paul Stănescu este unul foarte important, cât recunoaşterea rezultatelor politice, înregistrate de PSD Olt de-a lungul vremii, prin oferirea unui post cu greutate politică în Guvern. Deşi Oltenia avea, de fiecare dată, rezultate, nu aveam din zona noastră un om cu o greutate politică într-un guvern aşa cum este, astăzi, domnul preşedinte Paul Stănescu”, a declarat Marius Oprescu.

Preşedintele CJ Olt a mai spus că trebuie creat un echilibru în ceea ce priveşte distribuţia fondurilor guvernamentale în ţară atât în cazul administraţiilor publice locale, cât şi în cazul marilor proiecte de infrastructură.

Vreau să-l asigurăm de tot sprijinul nostru pentru a face ceva pentru zona Olteniei. A mai avut şi are Oltenia miniştri în Guvern, dar o funcţie cu greutate politică, aşa cum este cea de vicepremier, nu a avut de foarte mult timp. Vă cer să fiţi alături de noi şi să îndreptăm anumite lucruri care nu merg pentru zona Olteniei. Ştim că, din momentul nominalizării, domnul preşedinte reprezintă întreaga ţară, dar credem şi vom susţine că zona Olteniei şi judeţul Olt au nevoie de mult lucruri şi cu dânsul acolo avem speranţe mai mari şi garanţie că ele se vor realiza. Vorbim de marile proiecte de infrastructură, care privesc şi zona noastră, aducerea de investiţii. Trebuie creat un echilibru în distribuţia fondurilor atât administraţiilor publice locale, dar şi către proiectele de mare infrastructură”, a conchis Oprescu.

Politica