sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bărbaţi din Spineni, arestaţi preventiv după ce au ameninţat şi rupt piciorul unui poliţist

Patru bărbaţi şi un adolescent din comuna Spineni au fost arestaţi preventiv, la sfârşitul săptămânii, după ce au ameninţat şi înjurat poliţiştii care veniseră să aplaneze un conflict izbucnit între aceştia şi vecini, unul dintre agenţii de poliţie fiind bătut de scandalagii şi suferind o fractură la piciorul stâng.

 

Potrivit procurorilor Parchetului Slatina, totul s-a întâmplat în data de joi, 26 octombrie 2017, în comuna Spineni, când minorul BM, Cosmin Alexandru Bituleanu, Doru Florinel Ungureanu, Nicolae Alexandru Enciu şi Cosmin Ionuţ Ungureanu au aruncat cu pietre asupra casei vecinului lor, Iulian Moroşu, şi au adresat injurii şi ameninţări, au distrus parţial gardul împrejmuitor al locuinţei cu scopul de a pătrunde în locuinţa acestuia. Din acest motiv, vecinul agresat a sunat la 112.
Sosiţi, la faţa locului, poliţiştii, în timp ce discutau cu familia Moroşu, au constatat faptul că din curtea familiei Ungureanu sunt aruncate pietre, fiind avariată şi autospeciala de poliţie cu număr de înregistrare MAI 29643. Poliţiştii au mers la vecini, unde au observat şapte persoane băute, care îi ameninţau pe ei şi pe membrii familiei Moroşu.

„Constatând starea de necesitate constând în iminenţa pericolului de a fi vătămată integritatea corporală a soţilor Moroşu şi a organelor de poliţie, precum şi a bunurilor acestora, agenţii de poliţie s-au deplasat la locuinţa familiei Ungureanu, unde în interior au observat şapte persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice şi care adresau ameninţări cu moartea şi injurii la adresa poliţiştilor şi a vecinilor, iar pentru înlăturarea pericolului, lucrătorii de poliţie au pătruns în interiorul imobilului circa 10-15 metri cu scopul de a împiedica agresorii să mai arunce cu pietre”, se arată într-un comunicat remis de Parchet.
În momentul în care agentul şef adjunct Dan Tudorică şi agentul şef adjunct Constantin Bobaru ieşeau din curtea imobilului, Doru Florinel Ungureanu a devenit agresiv, opunându-se la încătuşare şi a aplicat o lovitură cu piciorul drept în piciorul stâng al agentului de poliţie Bobaru, care a căzut la sol, fiindu-i fracturat piciorul.
Agenţii de poliţie au solicitat intervenţia trupelor SAS, care i-au ridicat pe scandalagii.
„După această lovitură, ceilalţi doi agenţi de poliţie au protejat poliţistul rănit şi aflat în imposibilitate de a se deplasa, pentru a nu fi lovit în continuare de cele şapte persoane aflate în curtea imobilului şi care ieşiseră în faţa locuinţei adresând în mod repetat injurii la adresa poliţiştilor. Deşi au constatat starea gravă a sănătăţii agentului de poliţie, Bobaru Constantin, care acuza dureri insuportabile la piciorul stâng, numiţii Ungureanu Cosmin Ionuţ, BM, Bituleanu Cosmin Alexandru şi Enciu Nicolae Alexandru nu au acordat ajutor acestuia şi nu au solicitat intervenţia Serviciului de Ambulanţă pentru acordarea îngrijirilor medicale, continuând adresarea de ameninţări cu moartea la adresa poliţiştilor până la sosirea echipajelor de intervenţie rapidă din cadrul SAS Olt”, se mai arată în comunicatul citat.
Agentul de poliţie Constantin Bobaru a fost transportat la Spitalul Judeţean Slatina unde a fost constatată o dublă fractură de gambă stângă, tibie şi peroneu, cu deplasarea ambelor oase.
„Din concluziile preliminare stabilite de către medicul legist a rezultat faptul că numitul Bobaru Constantin prezintă leziuni traumatice care s-au putut produce la data de 26 octombrie, prin lovire cu corp dur, necesitând pentru vindecare un număr de 120 de zile de îngrijiri medicale”, mai arată procurorii.
Cosmin Alexandru Bituleanu, Doru Florinel Ungureanu, Nicolae Alexandru Enciu şi Cosmin Ionuţ Ungureanu au fost arestaţi preventiv, pentru 30 de zile, de magistraţii Judecătoriei Slatina, care au admis propunerea procurorilor. Ei sunt acuzaţi de ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate. Minorul BM a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica