vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ploaie: „Sunt optimist din fire, cred în promovare!”

Deși echipa gorjeană se află la 16 puncte de locul secund, antrenorul Marcel Ploaie încă speră la promovare

Dacă fostul tehnician Adrian Iencsi declara că Pandurii nu poate lupta pentru promovare, contrazicându-l astfel pe Marin Condescu, actualul antrenor principal, Marcel Ploaie, îi face pe plac președintelui USMO, care mereu afirmă că gorjenii vor reveni pe prima scenă. Deși echipa din Târgu Jiu se află la un punct de retrogradare și la 16 de locul secund, Ploaie nu crede că Liga 1 e chiar așa departe. Pentru a putea lupta pentru promovare, antrenorul e conștient însă că mai are nevoie de jucători cu experiență.

Sunt optimist din fire, cred în promovare, dacă vom aduce în pauza din iarnă şi ceva jucători de calitate. Meci de meci jucăm cu 6-7 jucători sub 21 de ani. Pentru ei e bine, că pot să crească, dar avem doar 3-4 fotbalişti cu experienţă. Dacă erau mai mulţi, nu mai luam atâtea goluri din faze fixe. Mai sunt 70-80 de puncte puse în joc, putem să avem şi noi o serie ca Dunărea Călăraşi, care a câștigat 10 meciuri consecutive. În fotbal nu poţi să ştii dinainte ce se va întâmpla”, a spus Ploaie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Antrenorul gorjenilor este de părere că lipsa de experienţă îşi spune cuvântul la echipa pe care o pregătește. Pandurii a fost egalată în prelungirile meciului cu ASU Politehnica Timişoara, motiv pentru care căpitanul Răzvan Stanca a răbufnit la adresa coechipierilor, la finalul partidei.

Stanca a fost supărat că nu a existat această responsabilitate. A avut o ieşire normală, ţinând cont că a fost un gol în minutul 92. Mingea aceea trebuia degajată din careu, nu să-ţi laşi adversarul să dea cu capul. Ar trebui să fim mai responsabili, am luat gol la fiecare meci din lovitură liberă. Când am primit gol, au fost faze fixe. E păcat să conduci până în minutul 90 şi să nu fi atent, să nu te concentrezi pe ultima fază, la o lovitură liberă”, a precizat Ploaie.

Sâmbătă, de la ora 11:00, singura echipă a Olteniei prezentă în Liga 2 va juca în Moldova, cu Știința Miroslava.

Clasament Liga 2
1. AFC Hermannstadt 32
2. Dun
ărea Călăraşi 31
3. Chindia T
ârgovişte 27
4. ASA T
ârgu Mureş 22
5. CS Mioveni 22
6. Academica Clinceni 22
7. ASU Politehnica
20
8. CS Afumaţi 19
9. FC Argeş 18
10. Ripensia Timişoara 17
11. Sportul Snagov 16
12. Olimpia Satu Mare 16
13. Dacia Unirea Brăila 15
14. Pandurii T
ârgu Jiu 15
15. Metalogl. Bucure
şti 15
16. UTA Arad 14
17. Ştiinţa Miroslava 11
18. CS Baloteşti 10
19. Foresta Suceava 8
20. Luceafărul Oradea 7

Politica