vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Spitalul Județean Târgu Jiu va avea rezerve de lux pe toate secțiile. Încasările din taxa hotelieră sunt motivante

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu își rotunjește veniturile, lună de lună, din încasările rezultate în urma exploatării „rezervelor de lux”, cum sunt cunoscute în rândul pacienților. Cele mai productive sunt saloanele secțiilor Pediatrie și Ginecologie, de aici intrând în casieria unității medicale aproximativ 50.000 de lei. Suma reprezintă încasările făcute de la începutul acestui an până în prezent.

Rezerve date în folosință contra unei sume de bani vor exista în tot Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, începând cu anul 2018, după cum a anunțat managerul unității medicale, Tiberiu Tătaru. La ora actuală, șase secții dispun de astfel de spații (Pediatrie, Gastroenterologie, Cardiologie, Ginecologie, Medicală I, Endocrinologie), taxa fiind între 50 și 100 de lei.

Pediatria, cele mai mari încasări

Policlinica Buna Vestire Craiova

Rezervele din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu sunt dotate cu televizor, frigider și baie proprie. Tariful este de 100 de lei pe noapte, excepţie făcând rezervele de la Gastroenterologie și Cardiologie, unde sunt câte două paturi în salon şi tariful este de 50 de lei de persoană.

Toate rezervele pe care noi le avem în regim hotelier sunt solicitate în permanență. Acest lucru ne-a determinat să prevedem în planul de investiții pentru trimestrul al patrulea, din acest an, precum și pentru anul 2018, amenajarea acestor rezerve cu plată în toate secțiile spitalului. Sunt căutate și de aceea am luat în calcul amenajarea lor. De exemplu, de la 1 ianuarie până în prezent, la Cardiologie s-a încasat suma de 4.850 de lei, la Gastro avem suma de 1.650 de lei, la Medicală avem 1.250 de lei iar la Ginecologie avem 22.900 de lei. De asemenea, la Pediatrie avem încasări de 27.450 de lei, deci iată că aceste rezerve cu plată sunt foarte căutate și agreate de pacienți. Obiectivul nostru este să avem, pe fiecare secție, minim două astfel de spații. Cu acești bani plătim parte din utilități, medicamente și materiale necesare”, a explicat Tătaru.

Politica