vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Severin: A început Festivalul Pastramei și al Mustului

În perioada 19-22 octombrie în zona de promenadă Crișan, din Drobeta Turnu Severin, primăria municipiului a dat starul Festivalului Pastramei și Mustului. În această perioadă are loc prima ediție a Festivalului Pastramei și Mustului, eveniment la care sunt invitați nu numai severinenii ci oricine dorește să se distreze.

Pe timpul primarului Constantin Gherghe acest eveniment similar se numea ,,Toamna Severineană” și se desfășura de regulă pe strada din vecinătatea Cimitirului Sfântu Dumitru. Ei bine, acum s-a schimbat și locația de desfășurare și denumirea evenimentului.

,, Pe lângă pastramă și must, specifice toamnei, se vor găsi la standuri produse tradiționale românești, produse bio iar programul muzical sper să placă tuturor”, a declarat primarul Severinului, Marius Scrciu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Belșugul toamnei este prezentat de producători autohtoni care își vor prezenta produsele, iar pentru ca atmosfera să fie una cu adevărat de petrecere, pe scena amplasată pe strada Crișan au loc în fiecare zi spectacole de muzică populară. Grupul Oltenași cu oltencuțe, coordonat de profesorul Sița Novac, a susținut un concert în prima zi a festivalului alături de grupul Izvorașul al Episcopiei Severinului și Strehaei, dar și alți interpreți îndrăgiți de muzică populară. Printre cei care vor susține concerte în seara zilei de 20 octombrie îi regăsim pe Anica Ganțu, Liliana Bunceanu, Cosmina Bîrlan și Violeta Partenie. Alina Moți Drăghia și Ionuț Iovănel vor urca pe scenă sâmbătă, iar seara de dumincă se va încheia cu un recital al solistei Mariana Ganțu.

Politica