joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Naționala U-17/Albu începe luni campania de calificare

Fostul mijlocașul de la GP” Craiova, care în vară s-a transferat la Utrecht (prima ligă din Olanda), este unul din pionii de bază ai naționalei U17 pentru prima fază de calificare la Europenele din Anglia de anul viitor.

Unul din juniorii cei mai importanți din ultimii doi ani de la Academia de Fotbal „Gică Popescu” Craiova, Dragoș Albu, care din vară a fost achiziționat de gruparea din prima ligă olandeză Utrecht, unde evoluează pentru echipa de tineret, se află de duminică în cantonamentul naționalei Under 17 a României, pentru prima fază de calificare la Campionatul European, care va avea loc în Anglia în 2018. Mini-turneul de calificare se va desfășura în perioada în perioada 23 – 29 octombrie, iar România va fi gazdă, în țara noastră urmând a se juca partidele din cadrul grupei a zecea, din care fac parte, alături de România, naționalele Lituaniei, Luxemburgului și Austriei.

Meciurile vor fi găzduite atât de Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia, cât și de Centrul Național de Fotbal de la Buftea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tot timpul ne bucurăm la fiecare convocare la lot a lui Dragoș Albu. El este unul din vârfurile generației sale la clubul nostru și este un copil care poate atinge fără discuție pragul marii performanțe, mai ales că primul pas important l-a făcut prin transferul în Olanda, la FC Utrecht. Sunt convins că își va pune din nou amprenta, cum a făcut-o în dese rânduri la echipa națională unde este căpitan în majoritatea partidelor. Îi urez multă baftă lui Dragoș și echipei naționale la acest turneu de calificare, unul foarte important pentru această generație de juniori. Noi, cei de la Academie, suntem sufletește alături de el sperând că, alături de colegii săi de la lot, vor face meciuri bune și, de ce nu, vor reuși calificarea dintr-o grupă în care meciurile vor fi interesante”, a declarat managerul Academiei de Fotbal „Gică Popescu”, Paul Păducan.

Pe lângă Dragoș Albu, pentru meciurile de calificare, selecționerul Sorin Colceag i-a mai chemat pe: Alexandru Șerban (Academia Gheorghe Hagi”), Răzvan Ducan (Centrul Național de Pregătire Târgu Mureș/CS Unirea Petrolul Videle), Ștefan Dobre (Centru Național de Pregătire Timișoara/LPS Banatul Timișoara) – portari; Alex Georgescu și Antonio Vlad (ambii de la Academia Gheorghe Hagi”), Andres Dumitrescu (FC Pitești 2008), Marcel Chiorean (Sporting Juniorul Vaslui), Gabriel Boloca (Juventus Torino), Loren Niță (Centrul Național de Pregătire Târgu Mureș/Interstar Sibiu), Răzvan Ilan (Centrul Național de Pregătire Târgu Mureș/LPS Banatul Timișoara), Radu Drăgușin (ACS Regal Sport) – fundași; Alexandru Negrean și Răzvan Matiș (ambii de la Academia Gheorghe Hagi”), Raul Șteau (Centrul Național de Pregătire Târgu Mureș/Viitorul Cluj), Iulius Mărginean (CS Zlatna), Aurel June (Sporting Juniorul Vaslui), Mihai Nițescu (Petrosport Ploiești), Claudiu Stan (Dinamo), Vlad Mitrea (Inter Milano), Salvatore Marrone (FC Nurnberg), Alexi Pitu (Academia Gheorghe Hagi”) – mijlocași: Louis Munteanu (Academia Gheorghe Hagi”), Daniel Toma (Dunărea Călărași), Alexandru Dumitru (Atletico Madrid) – atacanți.

Programul meciurilor de la turneul găzduit de România: 23 octombrie – Austria – Luxemburg (ora 15.00, terenul Centrului Național de Fotbal Buftea) și Lituania – România (ora 19.00, terenul Centrului Național de Fotbal Mogoșoaia); 26 octombrie – Austria – Lituania (ora 15.00, CNF Buftea) și România – Luxemburg (ora 19.00, CNF Mogoșoaia); 29 octombrie – România – Austria (ora 17.00, CNF Mogoșoaia) și Luxemburg – Lituania (ora 17.00, CNF Buftea)

Politica