sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Câinii fără stăpân le dau mari bătăi de cap filieșenilor

Locuitorii orașului Filiași nu se mai simt în siguranță pe străzi, sau la ieșire din scara blocului, cea mai mare problemă fiind la orele dimineții când trebuie să își trimită copiii la școală. Totul din cauza câinilor fără stăpân! Reprezentanții Primăriei Filiași au dat asigurări că vor interveni în această problemă și au, la rândul lor, rugămintea ca persoanele care nu își mai permit întreținerea câinilor să nu îi mai lase liberi pe stradă, în special în zona ghenelor de gunoi.

Autoritățile filieșene au fost sesizate, cu privire la problema câinilor fără stăpân, chiar la finele săptămânii trecute. Una dintre locatarele blocului din zona G-urilor, cum este cunoscută în Filiași, susține că nu este pentru prima dată când se solicită rezolvarea situației „haitei de câini”.

Noi, cei care v-am înștiințat nu mai putem circula, nici copiii noștri fără să fim atacați. Acest oraș are probleme, cu câinii comunitari, de ani de zile, motiv pentru care vă cerem ajutor. Asta nu înseamnă că vă cerem socoteală, ci sprijin”; „Este adevărat: câinii au devenit o mare problemă, ar fi bine ca primarul orașului Filiași să pună în practică rezolvarea problemelor câinilor abandonați. În baza semnăturilor se poate obține o audiență, ședințe, la nivel de primărie sau chiar la nivel de prefectură a județului”; „Bună seara, sunt elevă în clasa a XI-a și din cauza câinilor de la blocuri sunt nevoită ca dimineața și apoi la prânz, când vin de la școală, să coboare părinții să mă ia. Este cam ciudat să depind de ei, iar atunci când sunt plecați din oraș sunt nevoită să am ceva în mână până ajung acasă. Îmi plac câinii, dar cei de lângă ghene sunt extrem de periculoși. Locul lor nu este pe stradă. Mi-aș dori să găsim o soluție”, acestea sunt o parte dintre mesajele transmise de către filieșeni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cunosc problema câinilor din oraș și nu neg că aceasta există”

Primarul orașului Filiași, Costeluș Gheorghe, nu neagă existența acestei probleme. Vor fi luate măsurile ce se impun, edilul făcând apel și la populație. Sunt multe situații, după cum anunță autoritățile, când în perimetrul ghenelor de gunoi ajung periodic câini și pisici.

Am primit și noi acea sesizare. Nu este vorba de rea credință, doar că programul meu este foarte aglomerat, mai ales acum că pregătim mai multe proiecte. Cunosc problema câinilor din oraș și nu neg că aceasta există. La un moment dat se cam rezolvase, dar noi nu putem fi mereu prezenți să vedem cine tot aduce câini. Aceste animale nu apar din senin. Ele sunt aduse și lăsate în zona ghenelor de gunoi. Nu avem un adăpost canin, în oraș, pentru că este foarte scump. Este scump și proiectul și ulterior întreținerea lui. De aceea am externalizat serviciul și avem un protocol de colaborare cu cei de la Craiova. Voi discuta și vom lua din nou măsuri în acest sens. Dar sunt sigur că noi luăm măsuri și în scurt timp vor apărea alți câini. Aici se pune problema ca populația să respecte anumite reguli și chiar îi rog pe oameni să țină cont de ele”, a explicat edilul.

Politica