joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Debut cu CSU, pentru severineni

Calificați în Liga Elitelor, juniorii U17 de la CSS Dr. Tr. Severin vor juca în prima etapă în deplasare, cu CSU Craiova.

Repartizați în Seria Vest, alături de CSU Craiova, SCM Râmnicu Vâlcea, ACS Poli Timişoara, FC UTA Arad, FC Ardealul Cluj, ACS Viitorul “Mihai Georgescu” Cluj, ASA Târgu Mureş, Centrul Naţional de Pregătire Târgu Mureş și FC Star Sport Argeş, severinenii nu-și fac calcule pentru podium, dar speră într-o clasare cât mai bună. În prima etapă, copiii pregătiți de Mihai Calițoiu vor juca, sâmbătă, de la ora 14:00, pe terenul sintetic al Centrului Turistic de Agrement și Sport Craiova, cu CSU.
“Suntem singurul CSS din țară calificat în Liga Elitelor. Ne propunem să aducem în competiție un entuziasm și un spirit de luptă admirabil. Vom refuza să fim o echipă mică, vom lua meci cu meci și ne vom simți bine pe teren! Ne așteaptă un joc foarte dificil la CSU, una dintre cele mai bune echipe din România la această categorie de vârstă”, a declarat antrenorul severinean Mihai Calițoiu, pentru Jurnalul Olteniei.
Elevii săi au terminat pe primul loc Seria a XI-a preliminară, la un punct peste CS Pandurii Târgu-Jiu. În ultima etapă, gorjenii au dispus, sâmbăta trecută, de mehedințeni, cu scorul de 5-2, pe terenul din Târgu Cărbunești.
De partea cealaltă, CSU Craiova a încheiat neînvinsă Seria a X-a preliminară, la 12 puncte peste Academia Gică Popescu Craiova.

În seria de Banat

Policlinica Buna Vestire Craiova

Deoarece au ratat calificarea în Liga Elitelor, juniorii U19 de la CSS Drobeta Turnu Severin, precum și grupele U17 și U19 de la ACS Luceafărul Drobeta vor continua în etapa regulară a Campionatului Naţional. Cele trei formații severinene vor avea deplasări doar în partea de vest a țării, fiind repartizate în Seria a 7-a, la ambele categorii de vârstă.
Astfel, juniorii U19 de la Luceafărul și CSS Dr. Tr. Severin vor lupta pentru podium cu Ripensia Timișoara, CSS Caransebeș, CSS Lugoj, ASU Politehnica Timișoara, LPS Banatul Timișoara și CFR Simeria.
În prima etapă, elevii lui Marian Brihac vor juca la Ripensia Timișoara, iar cei de la Luceafărul, pregătiți de Vintilă Mișu, vor întâlni, tot în deplasare, ASU Politehnica Timișoara. De partea cealaltă, juniorii U17 de la Luceafărul Drobeta se vor duela cu Ripensia Timișoara, CSS Caransebeș, CSS Lugoj, LPS Banatul Timișoara, CFR Simeria, CSM Şcolar Reşiţa și ASU Politehnica Timișoara, cu care vor juca sâmbătă, de la ora 14:00, în Banat.

Politica