vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Târgul de Comerț al Olteniei reunește trei mari domenii de activitate

Târgul de Comerţ al Olteniei, cel mai mare eveniment expoziţional din Oltenia, aflat la a doua ediţie, se va desfăşura pe parcursul a trei zile, în perioada 13-15 octombrie 2017. Noutatea este că, la ediția din acest an, Centrul Multifuncţional Craiova va găzdui concomitent trei târguri, respectiv Târgul de Comerţ al Olteniei, Agro Oltenia şi Expo Vin Oltenia. De asemenea, intrarea la evenimet este liberă, craiovenilor asigurându-li-se transport gratuit din mai multe zone ale orașului. În program au fost incluse acțiuni artistice și culturale, duminică fiind programată și o lansare de carte a poetului Mircea Dinescu.

A doua ediție a Târgului de Comerţ Oltenia va aduce, în Craiova, aproximativ o sută de expozanţi din diverse domenii de activitate, respectiv industrie, alimentaţie, construcţii, comerţ cu articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi articole pentru copii, servicii, industria auto şi asigurări.

Premii, tombole și reduceri

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit organizatorilor, firmele prezente la târg vor avea oferte promoţionale pe toată perioada evenimentului, premii, tombole şi vouchere de reduceri, gazda acțiunilor fiind Centrul Multifuncțional Craiova.

Deschiderea oficială a târgului va avea loc vineri, la orele 10. Târgul de Comerț al Olteniei are foarte mulți expozanți înscriși din domenii diverse. Avem firme imobiliare, de contrucții, de amenajări interioare și exterioare, avem o firmă de optică medicală, altele de marochinărie, îmbrăcăminte, încălțăminte, produse tradiționale românești. Vor veni cu covoare oltenești, cu ii din zona Olteniei și nu numai. Vor mai fi producători de dulciuri pregătite în casă, producători apicoli care vor aduce atât produsele finite cât și utilajele folosite în activitatea lor”, a precizat Cristina Dușcă, reprezentant al Târgului de Comerț și Agro Oltenia.

Firme de peste hotare la AGRO Oltenia

Noutatea acestei ediții este organizarea Târgului AGRO Oltenia. Acest eveniment va reprezenta un punct de întâlnire pentru fermieri, specialişti, manageri şi autorităţi din domeniul agriculturii şi industriei alimentare. Expozanții vor avea spațiu de desfășurare, maşinile, tractoarele şi utilajele agricole performante, produsele dedicate creşterii animalelor şi păsărilor de fermă, pomiculturii şi legumiculturii fiind

fiind așezate în curtea Centrului Multifuncțional Craiova.

Vom avea un spațiu mare de expunere, în parcarea Centrului Multifuncțional Craiova. Vor expune firme de utilaje agricole de mari dimensiuni, dar și cu motoutilaje. Vor veni cu produse destinate creșterii plantelor și culturilor. Vine și o firmă din Ungaria cu produse de la ei, va veni și cel mai mare producător de sparanghel din Europa, ferme cunoscute din Germania, firme producătoare de napi turcești. Pe domeniul agricol s-au înscris și firme din domeniul carburanților folosiți pentru utilaje, din cel al cântarelor de mari dimeniuni. Vom avea și pomi fructiferi, flori din zona noastră, fructe goji”, a completat Dușcă. Reprezentanții Agro TV au răspuns și ei invitației și vor organiza evenimente cu tematici specifice agriculturii şi industriei alimentare.

Degustări de vin și lansări de carte

Cel de-al treilea mare eveniment prins în grafic este Expo Vin Oltenia. Această secțiune se adresează producătorilor, importatorilor şi distribuitorilor de vinuri, băuturi alcoolice, accesorii pentru vinuri, ambalaje pentru băuturi, echipamente şi tehnologii pentru industria băuturilor, reviste şi bloguri de specialitate. Programul târgului de vin este varaiat, vizitatorii putând participa la degustări şi prezentări profesioniste de vinuri, cursuri susţinute de specialiştii în domeniu, demonstraţii de artă culinară, concursuri cu premii. „S-au înscris crame cunoscute din țară și din Oltenia. Maestrul Dinescu va fi aici. Pentru iubitorii de poezie, domnul Mircea Dinescu a pregătit o surpriză, lansând în cadrul târgului cel mai recent volum de poezii, respectiv „Colierul din bomboane de colivă”. Evenimentul este programat pentru duminică”, a mai spus reprezentantul Târgului de Comerț și Agro Oltenia.

Spectacole de muzică populară și bunătăți tradiționale

Vizitatorii Târgului de Comerț Oltenia se vor bucura și de momente artistice, pe scena amplasată în parcarea Centrului Multifuncțional urcând mai multe ansambluri de muzică populară. „Am rezervat și o zonă pentru divertisment. În parcarea Centrului Multifuncțuional vom monta o scenă pe care vor urca și vor prezenta jocuri și tradiții oltenești ansambluri cunoscute. Deschiderea este asigurată de Ansamblul Profesionist „Doina Gorjului”. Pentru vizitatori va fi amenajată o zonă de food, unde se vor servi bunătăţi din bucătăria tradiţională românească. Trebuie amintit și faptul că expoziția este una cu vânzare, vizitatorii având multe oferte la dispoziție. Vom tipări și un catalog la Târgului de Comerț, urmând să facem o mie de exemplare. Ca și la ediția trecută vom oferi o bursă unui student de la Agronomie care a realizat un proiect pe teme agricole”, a încheiat Cristina Dușcă.

Politica