sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Produsele agroalimentare românești, sărbătorite în Piața Centrală

Zeci de craioveni, dar și zeci de producători agroli din județ, dar și din zona Olteniei, au venit, marți, în Piața Centrală din Craiova, să fie prezenți la Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti, pentru a-şi oferi spre vânzare produsele în Piaţa Centrală din Craiova. La eveniment au fost prezente și autorități locale.

Încă de la prima oră, producătorii agricoli şi-au etalat mărfurile pe mesele care le-au fost puse la dispoziţie atât în sectoarele ce le sunt anume destinate în halele de legume-fructe ale Pieței Centrale, cât şi pe exteriorul acestor hale.

Au venit aici cu roşii sau gogonele, cu gogoşari, castraveţi ori ardei capia, dar şi cu salată verde, ridichii şi verdeaţă, în principal producători din zonele legumicole consacrate ale Doljului – Işalniţa, Şimnic, Teasc, Secui, Dăbuleni – dar şi din zona Grădinari, din judeţul Olt. Preţurile au fost negociate cu cumpărătorii, veniţi şi ei în număr mare, în ciuda faptului că ziua de 10 octombrie, desemnată prin lege drept Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti, s-a nimerit într-o marţi, când prea puţină lume îşi face cumpărăturile din piaţă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Această sărbătoare a reprezentat, de fapt, o ocazie de a-i pune faţă în faţă pe producătorii agricoli autohtoni şi pe cei care vor să cumpere direct de la sursă marfă românească – fie că e vorba de legume şi fructe, fie de brânzeturi ori preparate din carne. Considerăm că evenimentul şi-a atins scopul, mai ales în această perioadă, în care locuitorii Craiovei, şi nu doar ei, îşi fac aprovizionarea pentru murături”, a menţionat Adrian Dinu, purtător de cuvânt al SC Piețe și Târguri Craiova SRL.

Politica