sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Date preliminarii AJOFM Dolj: 700 de posturi la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți

Reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Dolj derulează, în această perioadă, acțiuni de contactare a angajatorilor doljeni în vederea participării la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți. Evenimentul va avea loc în data de 20 octombrie, anul acesta, până marți un număr de 20 de agenți economici confirmând participarea. Pentru doljenii interesați oferta anagajatorilor străini, AJOFM Dolj pune la bătaie, prin compartimentul EURES, nu mai puțin de 800 de locuri de muncă în domeniul agricol.

Cele 20 de firme care au menționat faptul că vor participa la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți au comunicat aproximativ 700 de posturi. Domeniile sunt variate, fiindu-le oferite șanse atât persoanelor cu studii medii cât și celor care au absolvit o facultate.

Până în data de 10 octombrie, 20 de agenți economici au confirmat participarea la eveniment fiind comunicate 697 locuri de muncă în domenii cum sunt: IT, asigurări, construcții, confecții, comerț, protecție și pază. Precizez faptul că între agenții economici care au confirmat participarea până la această dată sunt și firme care activează în domeniul plasării forței de muncă. De asemenea, menționez faptul că acestea sunt date preliminarii, iar agenții economici care dispun de locuri de muncă vacante și doresc să participe la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți pot depune, până pe data de 19 octombrie situația privind locurile de muncă vacante ce vor fi oferite în cadrul bursei la sediul Agenției Locale Craiova, strada Eugeniu Carada, nr. 13A sau le pot transmite atât pe adresa de email a institutiei: [email protected], cât și pe fax (0351/401.557)”, a precizat Alina Ghercioiu, purtător de cuvânt al AJOFM Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

800 de locuri de muncă în Spania

De asemenea, Agenţia Județeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj, prin serviciul de ocupare EURES România, oferă 800 locuri de muncă sezoniere, pentru 400 de femei și 200 de cupluri, în agricultură, la cules de căpşuni. Oferta vine din partea unui angajator spaniol și se adresează persoanelor apte pentru munca la câmp, cu vârsta cuprinsă între 18 și 50 ani, nefiind necesară experienţă anterioară în agricultură.
Durata contractului de muncă este de aproximativ trei luni, data estimată de angajare fiind 15 februarie 2018.

Timpul de lucru este de 6,5 ore pe zi/39 ore pe săptămână împărţite în 6 zile. Ziua a șaptea este zi de odihnă care poate să nu coincidă cu duminica. Programul începe la primele ore ale dimineții. Salariul oferit este de 40,43 euro brut/zi, plătibil la două săptămâni prin transfer bancar. Contribuţiile datorate sunt de 2% impozit pe venit şi 113 euro asigurare socială. Cazarea este oferită de angajator contra sumei de 1,6 euro pe zi pentru cheltuieli. Pentru detalii și înscriere persoanele interesate trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Dolj din Craiova”, a conchis Ghercioiu.

Politica